back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Αυξητικές τάσεις των κρουσμάτων μέρα με την ημέρα και στη χώρα μας λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Στο 3,23% το ποσοστό θετικότητας. Απέκλεισε ωστόσο κάθε ενδεχόμενο για ένα νέο γενικό lockdown ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς όπως είπε -μιλώντας στον ΑΝΤ1- οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν να βρεθούν στις ΜΕΘ. “Τους εμβολιασμένους, που είναι πάνω από το 50% του πληθυσμού, δεν έχουμε δικαίωμα να τους περιορίσουμε, αφού έχουν εκπληρώσει την υποχρέωσή τους”, είπε χαρακτηριστικά.

Το αργότερο έως τις 20 Ιουλίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα αιτήσεων για την άυλη ψηφιακή κάρτα των 150 ευρώ που δίνει η κυβέρνηση στους νέους από 18 έως 25 ετών οι οποίοι είτε έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν με την πρώτη δόση, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντάς που μίλησε στον ΣΚΑΙ. Η κάρτα θα είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά ένα 24ωρο αφού γίνει η πρώτη δόση του εμβολίου μετά από επιβεβαίωση του εμβολιασμού, επισήμανε.

Τα εμβόλια είναι πλήρως αποτελεσματικά για τουλάχιστον ένα χρόνο, και δεν χρειάζεται να λέμε ότι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να κάνουμε και τρίτη δόση, επεσήμανε μέσω του ΣΚΑΙ ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Έγκριση για τρίτη δόση εμβολίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη αναμένεται να ζητήσει η Pfizer / BioNTech, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που επισημαίνει ότι η αναμνηστική δόση έχει στόχο να παρέχει ενισχυμένη ανοσολογική προστασία σε άτομα, που έχουν ήδη εμβολιαστεί και να διατηρήσει υψηλά το ποσοστό προστασίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων κατηγοριών εργαζομένων. Πρώτοι στην λίστα βρίσκονται οι επαγγελματίες υγείας και όσοι στελεχώνουν δομές περίθαλψης ευπαθών ομάδων, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Σε δεύτερο χρόνο δεν αποκλείεται να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός: στα σώματα ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τους αθλητές, αλλά και την εκπαίδευση.

Η ινδική μετάλλαξη πιθανόν να αφορά τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα στη Γαλλία από αυτό το σαββατοκύριακο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν.

Αναρτώνται μετά τη μία οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις στα λύκεια όλης της χώρας. Τα αποτελέσματα θα ανέβουν και στο gov.gr, στην ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας. Φέτος οι υποψήφιοι θα λάβουν και SMS στο κινητό τους με τη βαθμολογία τους, εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα στην Αττική με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε επιφυλακή. Ζωντανό Δημήτρης Πέρρος…

Λιγότερο φόρο θα πληρώσουν φέτος αρκετές χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρήσεις και επιτηδευματίες, καθώς εξαιρέθηκαν από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος. Αιτία η μεγάλη μείωση του εισαγωγικού συντελεστή φορολόγησης στο 9% από 22% που ήταν πέρυσι για τα πρώτα 10.000 ευρώ, εισόδημα που δηλώνει και η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων.

Και ο καιρός: Αίθριος ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα