back to top
15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Γ. Ευαγγελάτος: Ο κόσμος έχει ανάγκη να ξαναβγεί, μόνο στις live παραστάσεις μπορείς να νιώσεις τον παλμό που ενώνει τους ανθρώπους

Διαβάστε επίσης

Για την «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη που παρουσιάζεται ως μιούζικαλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έως τις 25 Φεβρουαρίου με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, ο οποίος υπογράφει τους στίχους των τραγουδιών που ακούγονται επί σκηνής.

Αναφερόμενος σε αυτήν την ξεχωριστή παράταση η οποία αποτελεί έναν ύμνο στην αέναη προσπάθεια του Έλληνα να ξεπεράσει τα στενά γεωγραφικά όρια, να αποτινάξει την ανέχεια και να ριζώσει σε έναν τόπο όπου θα μπορέσει να ευημερήσει, τόνισε:

«Πρόκειται για μια παραγωγή σαν από άλλες εποχές φερμένη. Είναι ένα έργο που αγαπάμε πάρα πολύ, είναι ριζωμένο μέσα μας, είναι στο DNA μας. Ακριβώς επειδή όλοι μας το αγαπήσαμε τόσο πολύ, είπαμε ότι θα το κάνουμε χωρίς να προδώσουμε τίποτα από αυτό που οραματίστηκε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και θέλω να πιστεύω ότι το καταφέραμε».

Υπογράμμισε ως το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο αυτής της δουλειάς το γεγονός ότι οι συντελεστές της δεν μπήκαν στη διαδικασία να συγκριθούν με ότι έχει προηγηθεί, αντιθέτως, έδωσαν τη δική τους πινελιά, μεταφέροντας το κείμενο στη σύγχρονη εποχή.

«Η πλειοψηφία του κόσμου, θεωρεί ότι η ”Αυλή των θαυμάτων” είναι μια ηθογραφία κολλημένη σε μια πολύ συγκεκριμένη εποχή. Όμως, αυτό που κατάφεραν ο σκηνοθέτης Χρήστος Σουγάρης και η δραματουργός Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, ήταν να φέρουν το κείμενο στο σήμερα, χωρίς να πειράξουν παρά ελάχιστα πράγματα. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για μια Αυλή μεταφερμένη στο 2022 αλλά μια Αυλή που ξεκινάει από το 1957 που γράφτηκε το έργο και είναι σαν να διασχίζει ότι υπάρχει μέσα στον Έλληνα και ότι τον έχει βασανίσει στο πέρασμα των χρόνων.

Επίσης, ο Στέφανος Κορκολής που βρίσκεται στο πιάνο και στη διεύθυνση της δεκαμελούς ορχήστρας επί σκηνής, δεν προσπάθησε να δημιουργήσει τη νοσταλγία μιας παλιάς εποχής αλλά να ”διαβάσει” μουσικά το έργο με έναν πολύ σύγχρονο τρόπο. Θέλω να πιστεύω ότι η συγκεκριμένη παράσταση θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα επομένα χρόνια».

Παράλληλα, ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, δήλωσε ενθουσιασμένος και για τη μουσική παράσταση «Η Εποχή του Θερισμού» με τη Νατάσσα Μποφίλιου, τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον ίδιο στο πλευρό της, η οποία έκανε πρεμιέρα το περασμένο Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, στο VOX της Ιεράς Οδού, έχοντας ταξιδέψει συναυλιακά με μεγάλη επιτυχία το προηγούμενο καλακαίρι ανά την Ελλάδα.

«Υπάρχει χαρά για την επιστροφή στα μουσικά πράγματα αλλά και μια φοβία. Είναι σαν να μαθαίνουμε να περπατάμε ξανά κάνοντας λίγα λίγα βήματα. Ήταν όπως παλιά. Θέλω να πιστεύω ότι σταδιακά θα επανέλθουμε σε αυτό που είναι φυσική ανάγκη.Το ξεκίνημα ήταν πολύ συγκινητικό. Ο κόσμος έχει ανάγκη να ξαναβγεί, να νιώσει τη μουσική. Μόνο στις live παραστάσεις μπορείς να νιώσεις τον παλμό που ενώνει τους ανθρώπους».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα