back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Λ. Αυγενάκης: Ανακοινώσαμε τον άξονα, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης

Διαβάστε επίσης

Νέα δεδομένα διαμορφώνει η Κυβέρνηση με την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

«Ως κυβέρνηση είμαστε ξεκάθαρα υπέρ των λεσχών φιλάθλων αλλά των οργανωμένων, των νομίμων με μέλη που έχουν καθαρό ποινικό μητρώο και βέβαια με μια δραστηριότητα η οποία θα γίνετε υπό την εποπτεία και ευθύνης της ΠΑΕ, της ΚΑΕ ή του Σωματείου, που δίνει το πράσινο φως για να προχωρήσει η σύσταση της λέσχης», είπε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Λαυράνο ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

«Θέλουμε να δυναμώσουμε την φωνή των σωστών φιλάθλων που δεν έχουν σχέση με τις συμμορίες -που έχουν δημιουργηθεί υπό την σκέπη αυτών των μεγάλων κλαμπ. Κάποιος τους δίνει το δικαίωμα ή κάποιος αδιαφορεί και χρησιμοποιούν το σήμα της ομάδας, στήνουν συμμορίες και βγαίνουν στους δρόμους με σκοπό να χτυπήσουν, να σφάξουν.»

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των ΠΑΕ, που αρνούνται την ευθύνη λειτουργίας των συνδέσμων φιλάθλων, ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε πως «δεν θέλουν να έχουν καμία εμπλοκή και καμία συνέπεια αλλά την ίδια στιγμή θέλουν να έχουν λέσχες φιλάθλων και για όλα να φταίει η αστυνομία που πρέπει να κάνει καλά την δουλειά της. Δεν είναι έτσι»

Επισήμανε ότι σήμερα στην χώρα μας «υπάρχουν 12 νόμιμες Λέσχες φιλάθλων και 222 νόμιμα παραρτήματα και υπάρχουν και οι κατά δήλωση τους Λέσχες που εμείς δεν τις ξέρουμε. Η αστυνομία έχει εντοπίσει, έχει ελέγξει και κλείνει διαρκώς (λέσχες φιλίας). Γιάφκες – συμμορίες, χούλιγκαν δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό. Εμείς λοιπόν αναφερόμαστε στους νόμιμους, αυτούς που πραγματικά θέλουν να λειτουργήσουν ως λέσχη των φίλων της ομάδας και φίλων του αθλήματος»

Τέλος ο Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε πως «βρισκόμαστε σε διαρκή διάλογο» και ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, έχει προγραμματιστεί μια διευρυμένη σύσκεψη όπου είναι προσκεκλημένοι οι πρώην Υπουργοί που έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα, οι Ορφανός- Φλωρίδης- Κοντονής και Πανούσης. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων, οι εκπρόσωποι των 12 νομίμων Λεσχών, οι εκπρόσωποι της Σούπερ Λιγκ1 μαζί με τους εκπροσώπους των 4-5 μεγάλων ποδοσφαιρικών κλαμπ Ολυμπιακό- Παναθηναϊκό- ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και Άρη, της Σούπερ Λιγκ2, της Λίγκας του Μπάσκετ και του Βόλεϊ.

«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον άξονα, δεν ψηφίσαμε, άρα κάνουμε μια διαβούλευση πάνω στο σχέδιο της κυβέρνησης. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης; Βεβαίως και υπάρχουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα