back to top
18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δ. Μιχαηλίδου: Δεν θα κλείσει καμία δομή του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Διαβάστε επίσης

 

Έκπληξη εξέφρασε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου  σχετικά με το θόρυβο που προκλήθηκε για  το «Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή το νέο πλαίσιο λειτουργίας δομών παιδικής προστασίας,

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι δεν θα  κλείσει καμία δομή του «Χαμόγελου του Παιδιού».

«Έχουμε 82 δομές παιδικής προστασίας και οι 81 από αυτές εκφράστηκαν θετικά, επαινώντας μας για τις προδιαγραφές που θέσαμε. Μόνο το «Χαμόγελο» διαφωνεί. Εάν δεν προσαρμοστεί μέσα σε ένα χρόνο, θα δούμε τι θα κάνουμε ώστε να μπορέσει να προχωρήσει» ήταν τα λόγια της.

Αναφερόμενη στο θεσμό της αναδοχής και στην προσπάθεια του υπουργείου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες μέσα και από το παραμύθι «Η μεγάλη περιπέτεια του Μίλτου» του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου σε εικονογράφηση Κωστή Παπαθεοδώρου, τόνισε:

«Φτιάξαμε ένα παραμύθι για να εξηγήσουμε σε μικρούς και μεγάλους τι είναι η αναδοχή και πως απαντά στην ιδρυματική φροντίδα. Γιατί είναι σημαντικό να αντιληφθούμε πόσο κρίσιμο είναι να βρεθούν τα παιδιά μέσα σε οικογένειες κι όχι σε κοινωνικές δομές»

Παράλληλα, σημείωσε ότι συχνά δεν κατανοείται επαρκώς η διαφορά ανάμεσα στις έννοιες της αναδοχής και της υιοθεσίας. Όπως εξήγησε: «Η διαφορά είναι ότι η υιοθεσία συνιστά μια αμετάκλητη μεταφορά της γονικής μέριμνας με δικαστική απόφαση, μακριά από τη βιολογική οικογένεια. Μπορεί λοιπόν τι παιδί να μεταφερθεί σε ίδρυμα ή σε συγγενικό πρόσωπο. Από τα 700 παιδιά που είναι για υιοθεσία, μόνο τα 100 είναι κατάλληλα. Για τα υπόλοιπα 600 τα οποία δεν μπορούν ακόμη να υιοθετηθούν, στόχος μας  είναι να μπορέσουν να δοθούν σε μια οικογένεια, μέχρις ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση»

Επισήμανε ταυτόχρονα  πως όσο καλή κι αν είναι μια δομή, δεν αποτελεί οικογένεια.
«Είναι μεγάλη νίκη όταν μειώνεται ο αριθμός των παιδιών στα ιδρύματα, είναι μια δικαίωση για όλους μας» συμπλήρωσε η  υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα