back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μαρίνα Ασλάνογλου: «Οι επιλογές μας, διαμορφώνουν αυτό που είμαστε»

Διαβάστε επίσης

«Είναι απόλυτα φυσιολογικό να αισθανόμαστε θλίψη, φόβο, αβεβαιότητα και μοναξιά. Αλλά δεν είμαστε οι μόνοι που νιώθουμε έτσι και το πιο βασικό γνωρίζουμε την αιτία που έχουν προκληθεί αυτά τα συναισθήματα. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα βγούμε  από αυτό το τούνελ και το φως που θα δούμε θα είναι εκτυφλωτικό».

                                                           Μ.Α.

Από την Ελένη Σούρδη

 

Α) Μέρος: «Προσωπικά δεδομένα».

Ε.Σ: Τι είναι εκείνο ποτέ δεν κάνετε στους άλλους ανθρώπους (ως συμπεριφορά) και φυσικά δεν θέλετε να σας το κάνουν και οι άλλοι; Αν σας το κάνουνε, πως αντιδράτε;

Μ.Α: Αυτό  που δε μου αρέσει να κάνω στους άλλους και προσπαθώ να το αποφεύγω, είναι η κριτική. Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει στη ζωή του, να παίρνει τα ρίσκα του, να κάνει τις επιλογές του με οποιοδήποτε κόστος και να μην τον ενδιαφέρει τι θα πει ο κόσμος, γιατί τελικά δεν τον ρωτήσαμε κιόλας. Όταν κάποιος μου ασκεί  κριτική, την ακούω, αλλά πάντα έχω στο μυαλό μου ποιος είναι αυτός που μου την κάνει, ποια είναι η διαδρομή του , η εμπειρία του και η στάση ζωής του. Και φυσικά αποφασίζω τι θα κρατήσω και τι όχι.

 Ε.Σ: Οι λέξεις, έχουν θετική ή αρνητική ενέργεια, συμφωνείτε; Είστε προσεκτική στο πως εκφράζεστε;

Μ.Α: Οι λέξεις και οι σκέψεις έχουν δυναμική για αυτό προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά και να χρησιμοποιώ θετικές λέξεις και εκφράσεις. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να φιλτράρω αυτά Που θέλω να πω ή και να μην μιλήσω καθόλου γιατί με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας έχει αρχίσει μία ωμοφαγία και μία επίθεση εάν δεν συμφωνείς ή δεν ακολουθείς τις απόψεις και τις  θέσεις των άλλων. 

Ε.Σ.: Τι σας πονάει  πολύ σε αυτή την χώρα αλλά ταυτόχρονα  σας γοητεύει και μάλιστα παράφορα, αφού συνεχίζετε να γίνεστε όλο και περισσότερο δημιουργική;

Μ.Α: Ζω σε μια ευλογημένη χώρα που την αγαπώ και είμαι περήφανη. Έχω μάθει να κρατάω πάντα τα θετικά και να αποστασιοποιούμαι από πράγματα που με πληγώνουν ή με κάνουν να αισθανθώ άβολα. Αυτό με έχει κάνει να  θωρακίζομαι και να πηγαίνω παρακάτω.. δεν είναι εύκολο, αλλά αυτό με κρατάει δυνατή, αισιόδοξη και δημιουργική.

Ε.Σ.: 2022: πανδημία= θανατηφόρος ιός/φονικά/βιασμοί/ μία κατάθλιψη να αιωρείται σαν μια κρεμασμένη ομπρέλα πάνω από τα κεφάλια του κόσμου όλου. Και τώρα έφτασε και ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας. Τι μήνυμα αισιοδοξίας στέλνετε σε όλους τους συνανθρώπους μας;

Μ.Α: Είναι γεγονός ότι τα τελευταία δυο χρόνια έχουν συμβεί συγκλονιστικά πράγματα και γεγονότα. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να αισθανόμαστε θλίψη, φόβο, αβεβαιότητα και μοναξιά. Αλλά δεν είμαστε οι μόνοι που νιώθουμε έτσι και το πιο βασικό γνωρίζουμε την αιτία που έχουν προκληθεί αυτά τα συναισθήματα. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα βγούμε  από αυτό το τούνελ και το φως που θα δούμε θα είναι εκτυφλωτικό. Τουλάχιστον προσωπικά, έτσι αισθάνομαι μετά από τόση καταιγίδα.

 Ε.Σ.: Τι θεωρείτε ως μεγαλύτερο ελάττωμα σας και τι ως μεγαλύτερο προτέρημα;

Μ.Α: Αν και θα έπρεπε κάποιος άλλος να απαντήσει για μένα, θα πω απλά ότι ίσως το μεγαλύτερο ελάττωμα μου είναι ότι είμαι απόλυτα ειλικρινής με όλους και με όλα, και το προτέρημα η εχεμύθεια μου.

Ε.Σ: Ποιά γεύση έχουν τα παιδικά  – εφηβικά και τα μεταγενέστερα σας χρόνια; Πότε ανοίξατε , τα φτερά της ανεξαρτησίας σας; Τι σημάδια συναισθηματικά, (θετικά ή αρνητικά), έχουν γίνει πυρακτωμένη σφραγίδα στην καρδιά σας, από αυτές τις τρεις περιόδους ; Σας άλλαξε κάτι ριζικά, το μονοπάτι ολόκληρης της ζωής σας;

Μ.Α: Και στις τρεις αυτές περιόδους της ζωής μου έχω περάσει υπέροχα. Έχω χαρεί, έχω αγαπήσει, έχω πληγωθεί, έχω κλειστεί στον εαυτό μου, έχω κάνει λάθη, έχω διασκεδάσει, έχω ταξιδέψει και φυσικά έχω επιλέξει ένα επάγγελμα που με γεμίζει και με απελευθερώνει. Όλα αυτά συνειδητά και από επιλογή. Δεν μετανιώνω για τίποτα, γι αυτό είμαι γεμάτη και πλήρης συναισθημάτων.

Ε.Σ: Τι ρόλο έχει παίξει και παίζει στην ζωή σας ο θεσμός της οικογένειας και η μητρότητα;

Μ.Α: Τον σημαντικότερο και τον πιο ουσιαστικό. Από την στιγμή που δημιούργησα την δίκη μου οικογένεια και ήρθε στον κόσμο ο γιος μου, αισθάνομαι ότι πια τα έχω όλα! 

 Β) Μέρος: «Στο ταξίδι της τέχνης».

Ε.Σ: Έχετε στο ενεργητικό σας και σπουδές ψυχολογίας. Κατά πόσο σας έχουν βοηθήσει στον κόσμο της ηθοποιίας και γενικώς στη ζωή σας;

Μ.Α: Σε αυτό που με βοήθησε αρκετά είναι να μπορώ να διαχειριστώ τα αρνητικά συναισθήματα. Το άγχος, τον φόβο, τον ανταγωνισμό. Αλλά όλα αυτά θέλουν εσωτερική δουλειά και διάρκεια, δεν διαχειρίζονται από την μια στιγμή στην άλλη. 

 Ε.Σ: Ποιος είναι ο αγαπημένος σας θεατρικός συγγραφέας;

Μ.Α: Αν και η λίστα μου είναι μεγάλη ,μπορώ να πω με βεβαιότητα ο Τεννεσί Ουίλιαμ. 

Ε.Σ.: Λένε ότι το θέατρο είναι «ποίηση». Ποιος είναι ο αγαπημένος σας ποιητής;

Μ.Α: Ο ποιητής της ψυχής μου είναι ο Τάσος Λειβαδίτης. Έχω στην βιβλιοθήκη μου όλες τις ποιητικές του συλλογές. Έχω περάσει πολλές ώρες διαβάζοντας τον.

Ε.Σ: Ποιους θα μπορούσατε να κατονομάσετε, ότι υπήρξαν δάσκαλοι και έγιναν «σταθμός» στην εξέλιξη της καριέρα σας μέχρι και σήμερα;

Μ.Α: Ο θεατρικός μου πατέρας (όπως τον αποκαλώ) ήταν και είναι ο Σπύρος Ευαγγελάτος. Είναι ο άνθρωπος που πίστεψε πρώτος σε μένα και που με ένα βιογραφικό που του έδωσα τότε, μου έδωσε αυτό που είμαι τώρα.

Ε.Σ.: Οι καριέρες κτίζονται  με τα όχι πιο γερά και όχι με συνεχόμενα ναι; Έχετε πει όχι σε προτάσεις συνεργασίας (έστω και αν τα χρήματα ήταν πολύ καλά) για να διατηρήσετε, το καλλιτεχνικό προφίλ που έχετε ακέραιο;

Μ.Α: Οι επιλογές μας, διαμορφώνουν αυτό που είμαστε.

Ε.Σ.: Τι καλλιτεχνικές εκπλήξεις μας επιφυλάσσει για το υπόλοιπο 2022 η Μαρίνα Ασλάνογλου;

Μ.Α: Την πρώτη σεζόν, θα έχω γυρίσματα στην καινούργια τηλεοπτική- αστυνομική σειρά της Ερτ1το: «Κάνε ότι Κοιμάσαι» σε σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Πανταζούδη και Αλέκο Κυράνη, με τον Σπύρο Παπαδόπουλο και άλλους εξαιρετικούς ηθοποιούς. Ενώ την δεύτερη σεζόν θα συνεχίσω τα γυρίσματα και συζητάω για ένα θεατρικό έργο το οποίο δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμο.

Ε.Σ.: Κάπου εδώ φτάσαμε στο τέλος της συνομιλίας μας, σας ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη συνομιλία μας. Να έχετε καλό καλοκαίρι και πάντα επιτυχίες. Θα θέλατε να μας αποχαιρετήσετε με μία φράση κλειδί (που αγαπάτε) για μια καλύτερη ζωή;

Μ.Α: « Όσο ζούμε, ας ζήσουμε!». Και εγώ σας ευχαριστώ πολύ.

 *Όλο το φωτογραφικό υλικό είναι από το προσωπικό αρχείο της κ. Ασλάνογλου.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα