back to top
19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση αυτή την ώρα από την ΕΜΑΚ, μαζί με άλλες τέσσερις αποστολές στα ερείπια κτιρίου στην Αντιόχεια της Τουρκίας.

Με βάση τα ρεπορτάζ από την Τουρκία, τουλάχιστον ένα άτομο που έχει εντοπιστεί, είναι μία 24χρονη κοπέλα που έστειλε μήνυμα στην Πολιτική Προστασία στην Τουρκία λέγοντας ότι βρίσκεται στο κενό κάτω από τη σκάλα του διαμερίσματος της πολυκατοικίας που έχει γίνει συντρίμμια. Η κοπέλα είναι αθλήτρια του βόλεϊ και βρίσκεται στο σημείο που κάνει έρευνα η ΕΜΑΚ μαζί, ίσως, με άλλους τρεις συνανθρώπους μας.

Τουλάχιστον 48 άτομα συνελήφθησαν για λεηλασίες σε οκτώ επαρχίες πληγείσες από τον σεισμό που συγκλόνισε τη νότια Τουρκία, μετέδωσε σήμερα το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Επίσης δώδεκα άτομα που προέρχονται από τον κατασκευαστικό κλάδο συνελήφθησαν στην Τουρκία μετά την κατάρρευση χιλιάδων κτιρίων στα νότια της χώρας, μετέδωσαν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας επιχειρηματίας από την επαρχία Γκαζιαντέπ και έντεκα άτομα από την επαρχία Σανλιούρφα

Αυξάνει δραματικά ώρα με την ώρα ο αριθμός των νεκρών σε Τουρκία και Συρία μετά το φονικό σεισμό της περασμένης Δευτέρας. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία ο αριθμός των νεκρών μόνο στην Τουρκία φτάνει τις 22.327 ενώ 3.553 είναι οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι στη Συρία. Σήμερα ανέσυραν ζωντανά τρία παιδιά , από τα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων στην Τουρκία, όπου παρέμειναν επί 122 ώρες . Μια γυναίκα πέθανε σήμερα στο νοσοκομείο μια ημέρα μετά τον απεγκλωβισμό της από τα συντρίμμια ενός σπιτιού που κατέρρευσε στη νότια Τουρκία, όπου βρισκόταν καταπλακωμένη επί 104 ώρες, είπαν διασώστες.

Συνοριακή πύλη ανάμεσα στους μακροχρόνιους εχθρούς, την Τουρκία και την Αρμενία, άνοιξε για πρώτη φορά εδώ και 35 χρόνια ώστε να επιτραπεί η μεταφορά της βοήθειας προς τα θύματα του φονικού σεισμού στην Τουρκία και στη Συρία, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.Σύμφωνα με το Αnadolu, το πέρασμα χρησιμοποιήθηκε για τελευταία φορά για την μεταφορά βοήθειας από την τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο στην πληγείσα από τον σεισμό Αρμενία το 1988.

Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης των δήμων της Αττικής, για τους σεισμοπαθείς. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Δημαρχείο της Αθήνας, παρατείνεται ως αύριο, στις 8 το βράδυ.

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές μετά από διαρροή πετρελαίου στην οδό Μήλου στη Νίκαια. Λόγω της μεγάλης ποσότητας πετρελαίου που έχει διαρρεύσει στον δρόμο για λόγους ασφαλείας η Αστυνομία έχει αποκλείσει τη γειτονιά. Συγκεκριμένα κλειστοί είναι οι οδοί Πονοτοηράκλειας, Μήλου και Οιδίποδος. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαρροή προέρχεται από λέβητα πολυκατοικίας.

Κλειστή αυτή την ώρα η οδός Πανεπιστημίου στο ύψος του θεάτρου REX λόγω συναυλίας που βρίσκεται σε εξέλιξη έξω από το θέατρο.

Συγκεκριμένα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων πραγματοποιείται στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της Χαριλάου Τρικούπη και στην οδό Αρσάκη από την συμβολή της με την οδό Σταδίου. Η αστυνομία εκτρέπει τα οχήματα στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Στην Ιταλία. Το Εφετείο της Νάπολης έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του Ιταλού ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο και αποφάσισε τη μεταφορά του από τις φυλακές της Νάπολης στο διαμέρισμά του, σε καθεστώς κατ’ οίκον περιορισμού.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ: ΠΑΣ Γιάννινα – Ιωνικός. 0-0

Εκτός τελικού στο Linz Open έμεινε η Μαρία Σάκκαρη.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια που ήταν στο Νο1 του ταμπλό στο τουρνουά της Αυστρίας έχασε με ανατροπή από την Κροάτισσα Πέτρα Μάρτιτς η οποία θα παίξει την Κυριακή για τον τίτλο με την Αναστασία Ποτάποβα.

Και ο καιρός

Λίγες νεφώσεις που από αργά το απόγευμα θα αυξηθούν για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία: Από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα