back to top
19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Τα νέα μέτρα στήριξης για τους συνταξιούχους τα οποία ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός εξειδικεύουν αύριο στις 10 το πρωί οι υπουργοί Οικονομικών Σταϊκούρας, Σκυλακάκης και Εργασίας Χατζηδάκης.
Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης, εξήγγειλε έκτακτο εφάπαξ επίδομα από 200 έως 300 ευρώ για τους συνταξιούχους που δεν έλαβαν αύξηση, λόγω προσωπικής διαφοράς, και ρυθμίσεις για νέες και παλαιές οφειλές και επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2023.
Προανήγγειλε και νέες ρυθμίσεις από 36 έως 72 δόσεις για συνεπείς δανειολήπτες, οι οποίοι δημιούργησαν νέες οφειλές τα τελευταία χρόνια μετά την πανδημία.

Για εξαγγελίες – κοροϊδία έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη στέρησε από τους συνταξιούχους 7 δισ. ευρώ, κόβοντας την 13η σύνταξη και μειώνοντας τα αναδρομικά, και τώρα τους υπόσχεται 300 εκατομμύρια.
Μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Άλφα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα δώσει αναδρομικά στους συνταξιούχους σε τρεις δόσεις, ενώ απαντώντας στην κυβερνητική κριτική περί υπέμετρης παροχολογίας τόνισε ότι «δεδομένων των συνθηκών είμαστε φειδωλοί και όχι σπάταλοι», προσθέτοντας ρυθμίσαμε το χρέος και αφήσαμε 37 δις. ευρώ «μαξιλάρι».
Σχετικά με τους πλειστηριασμούς, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι θα επαναφέρει την προστασία της πρώτης κατοικίας, κάνοντας λόγο για σχέδιο της ΝΔ, ώστε η μεγάλη πλειοψηφία να χάσει την περιουσία της και να ευνοηθούν οι λίγοι. Παράλληλα προανήγγειλε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της α’ κατοικίας θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες.

Για στάχτη στα μάτια των συνταξιούχων», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος.
«Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές», ζητά το ΚΚΕ.

«Γινόμαστε επιτέλους σοβαρό κράτος το οποίο σέβεται τον πολίτη και μέσα από ποιοτικές υπηρεσίες χτίζει σχέση εμπιστοσύνης με τον πολίτη», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Πρόσθεσε ότι η επόμενη τετραετία προδιαγράφεται ακόμη πιο συναρπαστική στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης, ενώ αναφερόμενος στο παράδειγμα της Εσθονίας όπου οι μισοί πολίτες ψηφίζουν ηλεκτρονικά, χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι δεν θα μπορούσε ή δεν θα έπρεπε να γίνεται αυτό και στην χώρα μας τουλάχιστον γι’ αυτούς που ζουν εκτός Ελλάδος.

Ένας 65χρονος Σύρος και ένα ανήλικο κορίτσι διασώθηκαν σήμερα από τα ερείπια κτιρίου που κατέρρευσε στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας, 208 ώρες μετά τον ισχυρότατο σεισμό που συγκλόνισε την περιοχή.
Μέχρι στιγμής, σήμερα, εννέα άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα χαλάσματα, ενώ σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, οι νεκροί στην Τουρκία ξεπερνούν τις 35 χιλιάδες 400 και στην Συρία τις 5 χιλιάδες 800.
«Οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι να ανασυρθεί και ο τελευταίος εγκλωβισμένος», υποσχέθηκε ο τούρκος πρόεδρος, ο οποίος ανέφερε ότι περισσότεροι από 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν φύγει από τις πληγείσες περιοχές.

Με εκπροσώπους των καλλιτεχνών θα συναντηθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου. Επί τάπητος το ζήτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Οι καλλιτέχνες, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ζητούν την απόσυρση του προεδρικού διατάγματος για τους τίτλους σπουδών τους, ενώ την ώρα της συνάντησης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το Ωδείο Αθηνών.

24ωρη απεργία για αύριο εξήγγειλαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης.

Ακινητοποιημένοι από τις 10 το πρωί έως τις μία μετά το μεσημέρι οι συρμοί του τραμ, λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων, ζητώντας την άμεση πρόσληψη ηλεκτροδηγών.
Στάσεις εργασίας και στον ΗΣΑΠ από τις δέκα το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Οριστικό αντίο στην πώληση νέων βενζινοκίνητων, πετρελαιοκίνητων και υβριδικών αυτοκινήτων από το 2035, λέει η ΕΕ με την οριστική έγκριση σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των νέων στόχων μείωσης των εκπομπών CO2.
Το νομοθετικό κείμενο θα πρέπει να εγκριθεί τώρα από το Συμβούλιο της ΕΕ, ενώ στόχος είναι να μειωθούν οι εκπομπές CO2 κατά 100% σε σύγκριση με το 2021.

Ενώπιον δικαστηρίου οδηγείται σήμερα ο 62χρονος οδηγός φορτηγού που παρέσυρε δικυκλιστές και πεζούς στην προσπάθειά του να ξεφύγει από την αστυνομία, χθες στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.
Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν και ένας εξ αυτών άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο. Ο Στίβεν Σορ, γιος του, δήλωσε στο Associated Press πως ο πατέρας του πάσχει από σοβαρές ψυχικές διαταραχές και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Με τις αναμετρήσεις Μίλαν – Τότεναμ και Παρί Σεν Ζερμέν- Μπάγερν Μονάχου ξεκινά απόψε η φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι αγώνες ξεκίνησαν πριν από λίγα λεπτά και μεταδίδονται από τα κανάλια της Cosmote.

ΚΑΙΡΟΣ

Αυξημένες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
9 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα