back to top
19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ στη 2η κάλπη θα είναι αυτοδύναμη, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ.
Εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι φαίνεται πως υπάρχει «σκοπός να δημιουργηθούν υπόνοιες για την αξιοπιστία του εκλογικού αποτελέσματος». Και πρόσθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας κάνει διαχείριση της ήττας του, αλλά υπάρχουν και όρια στο πόσο μπορεί να δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό».
Ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε νέο πακέτο στήριξης εξηγώντας πως ότι κινήσεις γίνονται είναι κοστολογημένες και στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων». «Είναι κινήσεις απαραίτητες για να στηρίξουμε ανθρώπους οι οποίοι τα βγάζουν πέρα δύσκολα. Δεν είναι παροχές με την έννοια της εξαγοράς ψήφων ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για τις πρόσφατες καταστροφές σε Τουρκία, και Συρία τόνισε ότι ήταν υποχρέωση μας να βρεθούμε δίπλα στο δοκιμαζόμενο λαό, των δυο χωρών ήταν μία πράξη ανθρωπισμού, δεν αποσκοπούσε σε κάτι άλλο», είπε ο πρωθυπουργός.
Επανέλαβε ότι «δεν μας χωρίζει τίποτα με τον τουρκικό λαό», για να σημειώσει ότι «δεν πιστεύω ότι οι χώρες αλλάζουν πολιτική από τη μία μέρα στην άλλη

«Η υπερβολική κερδοφορία των τραπεζών δημιουργεί μια μη ανεκτή συνθήκη, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά από τη συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.
Πρόσθεσε ότι ο συνδυασμός της πληθωριστικής κρίσης με την αύξηση των επιτοκίων χορηγήσεων δημιουργεί νέα γενιά κόκκινων δανείων και αν σε αυτά προστεθεί και ο νέος πτωχευτικός νόμος που αίρει την προστασία της πρώτης κατοικίας δημιουργεί τεράστια ανησυχία και όταν επίκειται και ένα τσουνάμι πλειστηριασμών η κοινωνική αστάθεια θα μετατραπεί σε οικονομική αστάθεια».
Ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ο κ. Τσίπρας έχει σχέδιο με προστασία της α’ κατοικίας και προοπτική βιώσιμων ρυθμίσεων.

Εν τω μεταξύ, δημοσιεύθηκε η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που ανάβει το «πράσινο φως» στις εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» ενυπόθηκων δανείων servicers να προχωρούν σε πλειστηριασμούς και να προβαίνουν σε πράξεις εκτέλεσης ως δικαιούχοι διάδικοι για λογαριασμό των funds, κάνοντας χρήση και των φοροελαφύνσεων που προβλέπονται από τον προηγούμενο νόμο του 2003.

Στη φυλακή παραμένει η Εύα Καιλή, καθώς οι Βέλγοι δικαστές απέρριψαν το 3ο αίτημα αποφυλάκισης για το σκάνδαλο του Κατάρ.
Βάσει της διαδικασίας, η προληπτική κράτηση της κ. Καϊλή αυτή τη φορά παρατείνεται για δύο μήνες. Οι δικηγόροι της έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση εντός 24 ωρών και μετά από δεκαπέντε ημέρες να αποφασίσει το Εφετείο αν θα παραμείνει υπό κράτηση, ή όχι.
Η ίδια απόφαση ελήφθη και για τον πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι.

Μία από τις χειρότερες κρίσεις αστέγων στον πλανήτη, αντιμετωπίζει η Τουρκία μετά τους φονικούς σεισμούς που κατέστρεψαν ολόκληρες περιοχές, σκοτώνοντας τουλάχιστον 42 χιλιάδες ανθρώπους σε Τουρκία και Συρία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η κυβέρνηση προσπαθεί να εξασφαλίσει στέγη σε εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους πολίτες, την ώρα που ειδικοί εκτιμούν πως τουλάχιστον δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους στην Τουρκία των 85 εκατομμυρίων κατοίκων.
Το υπουργείο Εμπορίου της Τουρκίας απαγόρευσε την εξαγωγή κοντέινερ και προκατασκευασμένων κτιρίων για τρεις μήνες, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για στέγαση στο εσωτερικό της χώρας.
Αύριο στις 9 το πρωί θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Πάτρας, τέσσερα κοντέινερ με 50 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.
Έκκληση για τη συγκέντρωση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για την Τουρκία, απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

«Αθήνα-Ντόχα, ένα Μουντιάλ δρόμος», η αθλητική εκπομπή του Αθήνα 984 την οποία παρουσιάζουν ο Στέφανος Λεμονίδης και Διονύσης Δελλής βραβεύτηκε απόψε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο ως η καλύτερη εκπομπή Αθλητικού Τύπου.

Νέα 24ωρη απεργία αύριο των καλλιτεχνών που αντιδρούν στο Προεδρικό Διάταγμα για τα πτυχία τους. Αύριο στις 10 το πρωί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος θα καταθέσει αίτηση ακύρωσης του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Την πρόθεση τους να κρατήσουν τα παπούτσια που στέρησαν στον Τεντόγλου για λίγες ώρες την πρώτη κορυφαία εφετινή επίδοση στον κόσμο, και να διατεθούν σε δημοπρασία, και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να μοιραστούν στα παιδιά της Τουρκίας, αποκάλυψε ο προπονητής του «χρυσού» Ολυμπιονίκη, Γιώργος Πομάσκι.

Το Περιστέρι επικράτησε με 77-64 του ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει το Σάββατο την ΑΕΚ σε νοκ άουτ αγώνα. Ισόπαλοι με σκορ 2-2 αναδείχθηκαν Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Καμπ Νου στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Στις 23 Φεβρουαρίου η ρεβάνς.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις, προβλέπεται για αύριο ο καιρός στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικών διευθύνσεων έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
8 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα