back to top
18.6 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

18.6 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσε η αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για ασέλγεια σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών στην Κρήτη. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου να του διαβιβαστεί το βούλευμα, με το οποίο μετά από 12,5 χρόνια εγκλεισμού του αποφυλακίστηκε.
Σε περίπτωση που ο κ. Ντογιάκος διαπιστώσει «κενά» στο σκεπτικό μπορεί να προχωρήσει σε αναίρεση του βουλεύματος.

Αυξημένη επιτήρηση της 12χρονης από τον Κολωνό, που έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, βιασμού και μαστροπείας, ζητά η αρμόδια για την προστασία ανηλίκων αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, μετά τις καταγγελίες της οικογένειας του παιδιού περί προσπάθειας εκφοβισμού της, προκειμένου να μην αποκαλύψει και άλλα πρόσωπα που την κακοποίησαν σεξουαλικά. «Το παιδί, όλο αυτό το διάστημα, είναι πλήρως απροστάτευτο από την Πολιτεία, ενώ δέχεται απειλές και επιθέσεις για να μη μιλήσει, από τα μέλη του κυκλώματος και τον κατηγορούμενο κομματάρχη της ΝΔ», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου. Τον αποτροπιασμό του εκφράζει και το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας την άμεση τιμωρία των δραστών, καθώς και την απόδοση πολιτικών ευθυνών στα διάφορα επίπεδα διαχείρισης του περιστατικού.
Η επίθεση σε βάρος της 12χρονης προκαλεί αγανάκτηση και οργή, ανέφερε το ΚΚΕ.

Σύντομη συνάντηση και συνομιλία είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε την Τουρκία να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του σεισμού, τόνισε από την Τουρκία, όπου επισκέφθηκε σεισμόπληκτες περιοχές μετά από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του Χουλουσί Ακάρ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Τις ευχαριστίες του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον ελληνικό λαό εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο 2021-2027 συζήτησαν ο πρωθυπουργός και ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό και τη Διοίκηση, Γιοχάνες Χαν.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το υπό διαπραγμάτευση νέο δημοσιονομικό πλαίσιο θα πρέπει να παρέχει επαρκή περιθώρια για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, κάτι που αποδείχτηκε απαραίτητο τα προηγούμενα χρόνια, τονώνοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ και διαφυλάσσοντας την κοινωνική συνοχή.

Δέκα επιδόματα αναπηρίας που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ, τα οποία καλύπτουν περίπου 200 χιλιάδες συμπολίτες μας, θα αυξηθούν κατά 8% από τον Απρίλιο, βάσει των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.
Τα επιδόματα και το πως διαμορφώνονται μετά την αύξηση, στην ιστότοπο του σταθμού μας στο athina984.gr

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της Πρώτης Κατοικίας, της Επαγγελματικής Στέγης και της Αγροτικής Γης θα παρουσιάσει σε λίγη ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στην Ζάκυνθο στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση θα είναι -σύμφωνα με πληροφορίες -ο Σταύρος Κοντονής.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. ο Κοντονής είχε διατελέσει υπουργός δικαιοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ από όπου είχε αποχωρήσει το 2020 με αιχμές για την ηγεσία του κόμματος.

Το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ έγινε και επισήμως η Φινλανδία, σε ειδική τελετή στις Βρυξέλλες.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για τη χρήση του παράνομου λογισμικού Predator στην Ελλάδα, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Pega του Ευρωκοινοβουλίου, αναφέρει το EURACTIV.

Έφοδο στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε η βελγική αστυνομία μαζί με εκπροσώπους γερμανικών αστυνομικών Αρχών. Η έφοδος συνδέεται με μια συνεχιζόμενη έρευνα για το σκάνδαλο διαφθοράς στη Θουριγγία της Γερμανίας και του αρχηγού της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών στο κρατίδιο, Μάριο Φόιγκτ, επισημαίνει το ΕΛΚ, τονίζοντας ότι το κόμμα συνεργάζεται με πλήρη διαφάνεια με τις εμπλεκόμενες αρχές, παρέχοντας όλες τις σχετικές πληροφορίες. Όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία κατέσχεσε υπολογιστές.

Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης η υπόθεση ανθρωποκτονίας γυναίκας Ρομά που βρέθηκε νεκρή το πρωί μέσα σε αυτοκίνητο στην περιοχή της Χαλκηδόνας, φέροντας τραύμα από πυροβολισμό στο κεφάλι. Σύμφωνα με την αστυνομία, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 34χρονος γιος της, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ η Αθήνα από τις 9:00, το βράδυ. Nέα στάση εργασίας των εργαζομένων και αύριο. Τα οδικά μέσα θα κινηθούν 9:00 το πρωί με 9:00 το βράδυ.

Λίγες ώρες προτού να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου του Μανχάταν, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες για την υπόθεση του χρηματισμού της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε να μεταφερθεί σε άλλη τοποθεσία η δίκη.
Ο εισαγγελέας του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μετά την απαγγελία κατηγοριών.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις, στα βόρεια αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα