back to top
18.6 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

18.6 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται τη Μεγάλη Τρίτη ή τη Μεγάλη Τετάρτη από την Ολομέλεια του Σώματος, η τροπολογία που κατά την κυβέρνηση, θωρακίζει και ενισχύει τη δικαστική κρίση για τον εκλογικό αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη. Την τροπολογία υπογράφουν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

“Ο κ. Μητσοτάκης τελικά όχι μόνο ευτελίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία και τη Δημοκρατία, αλλά με τους ερασιτεχνισμούς του μετατρέπεται στον μεγαλύτερο χορηγό της Ακροδεξιάς”, σχολίασε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ. “Εγκαλούμε την κυβέρνηση για προχειρότητα και ανευθυνότητα”, δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης.

Αντιμέτωπος με την κακουργηματική κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση βρίσκεται ο ιδρυτής της “Κιβωτο”, πατέρας Αντώνιος. Αφορά τις καταγγελίες που είχαν διατυπώσει σε βάρος του, ένας 19χρονος , πρώην τρόφιμος της Κιβωτού του Κόσμου και ένας 15χρονος, ο οποίος είναι ακόμα και σήμερα φιλοξενούμενος σε δομή της οργάνωσης. Οι αξιόποινες πράξεις φέρεται να έχουν τελεστεί από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως και τον Ιανουάριο του 2022.

Πολιτική αντιπαράθεση και για τις δηλώσεις του υπ. Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ότι “κάποιοι μπαχαλάκηδες, οι οποίοι είναι καθοδηγούμενοι, θέλουν να τινάξουν στον αέρα το πολιτικό κλίμα. Μερικοί θέλουν και νεκρό”. Την αποπομπή του κ. Θεοδωρικάκου ζήτησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, κάνοντας λόγο για “ανατριχιαστικές δηλώσεις”.

“Οι νέοι να ψηφίσουν, να μην αφήσουν άλλους να αποφασίσουν για το μέλλον τους”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στη youtuber, Nefeli Meg. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης φορολογικών συντελεστών, είπε ότι πίσω από το πανεπιστημιακό άσυλο κρύβονταν κακοποιά στοιχεία και τόνισε ότι τον ενοχλεί το “φακελάκι” στα νοσοκομεία.

Σε ανοιχτή συγκέντρωση, στον Πύργο Ηλείας, θα μιλήσει σε λίγη ώρα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Συνεχίζεται η διαδικτυακή καμπάνια του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Στον απόηχο της συζήτησης για τον “άγνωστο Χ” πρωθυπουργό, το κόμμα έδωσε στη δημοσιότητα νέα σποτ με τίτλο “Ποιο είναι το πρόσωπο που έχει στο μυαλό του ο Νίκος Ανδρουλάκης”, όπου σε αυτά εμφανίζονται πρόσωπα της καθημερινότητας. Η πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα, θα είναι υποψήφια του ΚΚΕ στην Α’ Αθηνών, όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντησή της με τον ΓΓ του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις ρυθμίσεις οφειλών σε 36, 72 και 120 δόσεις.

Ρυθμό ανάπτυξης 2,2%, με αποκλιμάκωση του μέσου πληθωρισμού στο 4,4% και πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ, προβλέπει για το 2023 η ΤτΕ, στην ετήσια έκθεση του διοικητή της, Γιάννη Στουρνάρα.

Επί ποδός η τροχαία στις εθνικές οδούς και στα λιμάνια ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα.

Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο στα εμπορικά καταστήματα. Ανοιχτά την Κυριακή 9 Απριλίου τα καταστήματα από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω του αγώνα δρόμου «6ος Αγώνας Πεδίου Άρεως.

Οι αρχές στη Ρωσία απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος του δημοσιογράφου της Wall Street Journal ‘Εβαν Γκερσκόβιτς για κατασκοπεία. Αθώος δηλώνει ο δημοσιογράφος

Η ΕΠΟ όρισε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στις 20 Μαΐου, μία ημέρα πριν από τις εθνικές εκλογές, με γήπεδο διεξαγωγής του το ΓΑ ΣΙ ΠΙ Λευκωσίας. Στις 9:00 το βράδυ Παναθηναϊκός – Άλμπα Βερολίνου για την 33η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις, αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα