back to top
22.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

22.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Χωρίς την επίτευξη της επιθυμητής ομοφωνίας ψηφίστηκε απόψε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που διευρύνει τον αριθμό των δικαστών του Αρείου Πάγου που θα λάβουν την απόφαση για τη συμμετοχή ή μη του μορφώματος Κασιδιάρη στην εκλογική αναμέτρηση. «Ναι» στην τροπολογία είπαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, ενώ αρνητική ψήφο έδωσαν με διαφορετικό όμως σκεπτικό το ΚΚΕ Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25. Από την ψηφοφορία απείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη χθεσινή συζήτηση ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε “για θεσμικές ακροβασίες και ερασιτεχνισμούς που αποτελούν τους καλύτερους χορηγούς της ακροδεξιάς και του μορφώματος Κασιδιάρη”.
Ο ισχυρισμός που ακούστηκε για πρώτη φορά σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι η υφιστάμενη διάταξη παραβιάζει το Σύνταγμα, ουσιαστικά σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας υιοθετεί την επιχειρηματολογία των φασιστών”, απάντησε ο ΥΠΕΣ, Μάκης Βορίδης.
Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μην υπάρχει μέσα στη Βουλή εγκληματική οργάνωση με τον μανδύα πολιτικού κόμματος τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος.

Η δράση των εγκληματικών ναζιστικών μορφωμάτων, δεν είναι μια εκκρεμότητα που κλείνει με μια νομοθετική ρύθμιση και επικίνδυνες προβλέψεις στις οποίες στηρίζεται η θεωρία των δύο άκρων», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

“Νάρκη στα θεμέλια της καταρρακωμένης αστικής δημοκρατίας του τόπου”, χαρακτήρισε την τροπολογία ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Συνεδριάζει σήμερα το πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών Δομοκού, με τη συμμετοχή του εισαγγελέα που εποπτεύει το σωφρονιστικό κατάστημα για να εξετάσει εάν ο βαρυποινίτης καταδικασμένος για την συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης χρησιμοποιεί το καρτοτηλέφωνο όχι μόνο για να συνομιλεί με τους δικηγόρους και τους οικείους του ή για άλλους λόγους που εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες. Και αυτό καθώς στο διαδίκτυο έχει ανέβει υλικό με τη φωνή του.
Υπενθυμίζεται ότι και το 2021 είχε γίνει πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος του όταν το Συμβούλιο των Φυλακών είχαν απασχολήσει κηρύγματα μίσους που είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας.

Τα διλήμματα στις εκλογές είναι ξεκάθαρα: «δικαιοσύνη ή αδικία, εντιμότητα ή διαφθορά, αλήθεια ή συγκάλυψη, αλλαγή ή Μητσοτάκης», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ίλιον.
Έκανε σαφές ότι «οι εκλογές της 21ης Μαΐου δεν θα είναι εκλογές διαμαρτυρίας, «θα είναι εκλογές που θα κρίνουν ποιος θα μας κυβερνήσει αύριο».

Ανάπτυξη 2,6% βλέπει φέτος για Ελλάδα το ΔΝΤ. Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις του η χώρα θα «υπεραποδώσει» έναντι της ευρωζώνης. Προσδοκά ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 4% ενώ η ανεργία θα μειωθεί στο 11,2% φέτος και στο 10,4% το 2024 από 12,2% το 2022.

Ποινική δίωξη για βιασμό, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου και προμήθεια, κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση ασκήθηκε στον ποδοσφαιριστή της ομάδας του Βόλου Μπόρις Κλέιμαν, που συνελήφθη μετά από μήνυση 17χρονης, από το Βέλγιο, για σεξουαλική κακοποίηση σε μπαρ στο Κολωνάκι. Η ΠΑΕ Βόλος ανακοίνωσε ότι αποτελούν παρελθόν οι Κλέιμαν και Εσκοβάλ, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν παρών στο επεισόδιο.

Την επίθεση που δέχτηκε τον προηγούμενο μήνα στην οικία της στην ΝΕάπολη Εξαρχείων, δικηγόρος του Δήμου Αθηναίων καταδίκασε με ψήφισμα του ο Δήμος Αθηναίων.
Υπέρ του ψηφίσματος ψήφισαν Ανοιχτή Πόλη, Αθήνα Είσαι Εσύ και Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας.
Τα τρικκάκια δεν είναι τρομοκρατία, λένε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος τόνισε «η τρομοκρατία είναι τρομοκρατία και ο ίδιος δεν μπορεί να δεχθεί την όποια μορφή της. Ζήτησε μάλιστα να υπάρξει διαφορετικό ψήφισμα συμπαράστασης προς την δικηγόρο του δήμου που να καταδικάζει την όποια τρομοκρατική πράξη».

Με ομόφωνη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας άναψε το «πράσινο φως» για την άμεση σφράγιση 10 καταστημάτων εστίασης τα οποία, κατά εξακολούθηση εντοπίστηκαν στη διάρκεια των ελέγχων να παραβιάζουν το νόμο που ισχύει για την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων και την ανάπτυξη τραπεζο – καθισμάτων. Τα 8 από τα 10 καταστήματα που οδηγούνται σε προσωρινό λουκέτο βρίσκονται στο Κολωνάκι, ένα στην Αποστόλου Παύλου και ένα στο Κουκάκι.

Ο φυλακισμένος ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι γνωστοποίησε σήμερα πως μεταφέρθηκε εκ νέου στην απομόνωση, περιγράφοντας τις συνθήκες κράτησής του ως «κολαστήριο».

Ο 46χρονος Ναβάλνι εκτίει ποινή κάθειρξης συνολικά 11,5 ετών σε αποικία κρατουμένων υψίστης ασφαλείας, μετά την καταδίκη του για απάτη και περιφρόνηση δικαστηρίου. Έχει καταγγείλει πως έχει πέσει θύμα πολιτικής σκευωρίας με σκοπό τη φίμωσή του.

τους πρώτους αγώνες για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ Μπενφίκα- Ιντερ 0-2 και Μάντσεστερ Σίτι- Μπάγερν Μονάχου 3-0. Οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 19 Απριλίου.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα