back to top
19.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

19.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται η εύφλεκτη εμφυλιοπολεμική κατάσταση στο Σουδάν, με την πρωτεύουσα Χαρτούμ, να έχει βυθιστεί στο χάος.

Ανησυχία για την ελληνική κοινότητα της πόλης. Με ανακοίνωσή του, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τα μέλη της ελληνικής κοινότητας να τηρούν τα μέγιστα δυνατά μέτρα ασφαλείας.. Δύο Έλληνες, 42 και 55 ετών βρίσκονται ανάμεσα στους εκατοντάδες τραυματίες . Έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο, με τραύματα από ρουκέτες. Αναμένεται να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις αφαίρεσης θραυσμάτων ωστόσο- σύμφωνα με το ελληνικό προξενείο – δεν κινδυνεύει η ζωή τους. 15 ομοεθνείς μας παραμένουν εγκλωβισμένοι μεταξύ διασταυρούμενων πυρών σε ορθόδοξη εκκλησία της πόλης..

56 άνθρωποι έχουν χάσει, μέχρι αυτή την ώρα τη ζωή τους, ανάμεσά τους τρία μέλη του επισιτιστικού προγράμματος του ΟΗΕ. Το οποίο αναστέλλει όλες τις δραστηριότητές του στην περιοχή του Νταρφούρ.

Εκτάκτως συνέρχεται η Αφρικανική Ένωση. Σε έκτακτη σύνοδο σήμερα κάλεσε τα μέλη του και ο Αραβικός Σύνδεσμος, μετά από αίτημα της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας. Νότιο Σουδάν και Αίγυπτος – οι δύο άμεσοι γείτονες της χώρας – απηύθυναν έκκληση να επικρατήσει η λογική και ο ειρηνικός διάλογος.

Ανένδοτοι ωστόσο στις διεθνείς πιέσεις παραμένουν οι στρατηγοί Ντάγκλο και Μπουρχάν που μάχονται για την κατάληψη της εξουσίας.

Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενισχυμένους ανέμους και πιθανώς χαλαζοπτώσεις προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα σε όλο το μήκος της δυτικής Ελλάδας, καθώς και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, ενώ αναμένεται να εξασθενίσουν τις απογευματινές ώρες αύριο. Την ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών εφιστά η τροχαία. Πληροφορίες σχετικά με την βατότητα του οδικού δικτύου παρέχονται στην ιστοσελίδα www.astynomia.gr.

Ευχές για Καλό Πάσχα απηύθυνε στους Ορθόδοξους Χριστιανούς, ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Καλό Πάσχα ευχήθηκε μέσω τουίτερ και η τουρκική πρεσβεία της Αθήνας.

Παραδοσιακό τραπέζι με τη συνοδεία της ορχήστρας του Σπύρου Πολυκανδριώτη, έστρωσε ο Δήμος Αθηναίων για τους αδύναμους συμπολίτες μας, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρούφ. Γεύματα μοιράστηκαν από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης και στους άστεγους της πόλης.

Δεκάδες σούβλες, κόκκινα αυγά και πολλά πασχαλινά εδέσματα συνοδεία παραδοσιακής μουσικής στην ανοιχτή, πασχαλιάτικη γιορτή της περιφέρειας Αττικής, στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».

Ένας 70χρονος τραυματίστηκε στο πόδι από αδέσποτη σφαίρα το μεσημέρι την ώρα που η οικογένεια καθόταν γύρω από το πασχαλινό τραπέζι, στην αυλή του σπιτιού της..

Πριν από λίγο, ένα 9χρονο αγόρι από την Αλβανία διακομίστηκε από την Πύλο στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, με ατελή ακρωτηριασμό δακτύλου και θλαστικό τραύμα στην παλάμη, που προκλήθηκε από κροτίδα που ”έσκασε” στο χέρι του.

Από την Ανάσταση μέχρι τώρα πολλά ήταν τα περιστατικά τραυματισμών και εγκαυμάτων από κροτίδες και βεγγαλικά. Στο νοσοκομείο Παίδων νοσηλεύονται ένα αγόρι 13ων ετών από την Σύμη καθώς κι ένας δεκατετράχρονος από το Αγκίστρι, έχουν και οι δύο υποστεί χειρουργική επέμβαση ακρωτηριασμού δακτύλων. Στο νοσοκομείο Ρόδου διακομίστηκε 7χρονο κοριτσάκι, το οποίο υπέστη εγκαύματα, όταν άγνωστοι πέταξαν βεγγαλικά με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά στο χωριό Μαλώνα της Σύμης. Δύο νεαρά αγόρια διακομίστηκαν από το Λεωνίδιο σε νοσοκομείο της Αθήνας, με εγκαύματα στο στήθος και τα χέρια.

Στη σύλληψη ενός 21χρονου προχώρησαν χθες το βράδυ στο Μοσχάτο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκαν 4 φιάλες βουτανίου, 4 μπιτόνια βενζίνης καθώς και πολλά δυναμιτάκια. Λίγη ώρα αργότερα, λίγο πριν το ”Χριστός Ανέστη” περιπολικό της Άμεσης Δράσης εντόπισε στην πλατεία Αττάλειας, 42 γκαζάκια και δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Στο ρωσο ουκρανικό μέτωπο. Η ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση Wagner απελευθέρωσε 100 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου με αφορμή το Πάσχα. Στο μεταξύ, ο Βραζιλιάνος Πρόεδρος, Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, κατηγόρησε ΗΠΑ και Ευρώπη ότι παρατείνουν και ενθαρρύνουν τις εχθροπραξίες, ενώ όπως είπε, ζήτησε από την Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τον τερματισμό του πολέμου..

Τη τελευταία της πνοή άφησε, σε ηλικία 83 ετών, η Κατερίνα Χέλμη, ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφο. Εμβληματικές θεωρήθηκαν οι ερμηνείες της στα «Κόκκινα Φανάρια» του Βασίλη Γεωργιάδη, καθώς και στο “Νόμος 4000” του Γιάννη Δαλιανίδη.

Και ο καιρός

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Αττική από τις βραδινές ώρες σήμερα έως τις απογευματινές ώρες αύριο. Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 17,9 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα