back to top
17.1 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

17.1 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Από αυτή την ώρα η 24ωρη κατάπαυση του πυρός, στο Σουδάν όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις, έπειτα από εκκλήσεις του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν για να σταματήσουν οι σφοδρές μάχες στο Χαρτούμ. Η κατάπαυση του πυρός δεν θα παραταθεί πέραν των 24 ωρών που συμφωνήθηκαν, δήλωσε στο δίκτυο Al Arabiya TV ο στρατηγός Σαμς Ελ Ντιν Καμπάσι, μέλος του κυβερνώντος στρατιωτικού συμβουλίου του Σουδάν. Ο επικεφαλής των παραστρατιωτικών Δυνάμεων στρατηγός Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκάλο, γνωστός ως Χεμεντί, ο οποίος δεν έχει γίνει γνωστό πού βρίσκεται από την αρχή των μαχών, δήλωσε πως ενέκριναν την 24ωρη κατάπαυση του πυρός ώστε να διασφαλισθεί η ασφαλής διέλευση αμάχων και η απομάκρυνση των τραυματιών. Οι αιματηρές μάχες από το Σάββατο στο Σουδάν μεταξύ στρατού και παραστρατιωτικών για τη διεκδίκηση της εξουσίας στη χώρα έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 185 ανθρώπους. Ξεπερνούν τους 1.800 οι τραυματίες.

Εβδομήντα τέσσερις είναι μέχρι στιγμής οι Έλληνες στο Σουδάν που έχουν έρθει σε επικοινωνία με τις προξενικές αρχές της χώρας μας και ζήτησαν να απομακρυνθούν, όπως δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.

Την ανησυχία της εξέφρασε τηλεφωνικά στον Μητροπολίτη Νουβίας, Σάββα, νωρίτερα η ΠτΔ Κατερίνα Σακκελαροπούλου, η οποία ενημερώθηκε και για την κατάσταση που επικρατεί στο Χαρτούμ. Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης και άλλοι 15 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Μητρόπολη.

Για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Σουδάν συζήτησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, ενώ είχε επικοινωνία και με τον Έλληνα πρέσβη στην Αίγυπτο.

Αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό από την υπόθεση Γεωργούλη. Ο κος Γεωργουλης βαρύνεται με σοβαρές κατηγορίες για κακοποίηση σε βάρος γυναίκας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, η καταγγελία έγινε το 2020, αφορά “βαριά ποινικά αδικήματα” και είναι επώνυμη, και ως προς την καταγγέλλουσα και ως προς τον φερόμενο ως δράστη, από τον χρόνο πλησίον της πράξης. Η καταγγέλλουσα, σύμφωνα με πληροφορίες, εργάζεται σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παλαιότερα στο Ευρωκοινοβούλιο, και είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Να επιστρέψει την έδρα του στην Ευρωβουλή στον ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε η Πόπη Τσαπανίδου τον Αλέξη Γεωργούλη σε συνέντευξή της στο Mega. Το όνομα της καταγγέλουσας δεν διέρρευσε από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε η εκπρόσωπος του κόμματος

«Μόλις χθες μάθαμε ότι ο κ. Γεωργούλης βαρύνεται με μια τέτοια καταγγελία, και σε 15 λεπτά απομακρύνθηκε από το κόμμα και την Ευρωομάδα» τόνισε η κ. Τσαπανίδου.

Ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης έκανε λόγο για “καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια”.

Η ΝΔ ερωτά τι ακριβώς αφορά η καταγγελία και εάν ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε, όπως λέει ο ίδιος, ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γεωργούλης όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να υποτιμήσουν το γεγονός ως μία δήθεν παρενόχληση, ενώ είναι μία καταγγελία για βαρύτατα ποινικά αδικήματα”, σχολίασε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Δουδωνής, κατηγορώντας, παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται πίσω από την αποκάλυψη του ονόματος της καταγγέλλουσας.

Οι διαρροές δεν προήλθαν από εμάς τόνισε κατηγορηματικά στο σταθμό μας ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος. Πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με αυτό το οποίο είναι ηθικά απαράδεκτο αλλά και παράνομο νομοθετικά.

Απαράδεκτη η δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας. Μηδενική ανοχή στην σεξουαλική παρενόχληση”, δηλώνει μέσω Twitter ο επικεφαλής της ευρω-ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Το εργοτάξιο του Μετρό, στην Κατεχάκη θα επισκεφθεί σε λίγη ώρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το Σάββατο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και η χώρα, επισήμως πλέον, να οδηγηθεί στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Κατόπιν, θα μεταβεί στα Χανιά, όπου και θα πραγματοποιήσει προεκλογική ομιλία.

Συνομιλία με πολίτες θα έχει σε λίγη ώρα στο Λαύριο, σε καφέ στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Τρεις επανεκδόσεις ελληνικών ομολόγων ανακοίνωσε ο οργανισμός διαχείρισης δημοσίου χρέους με στόχο να ολοκληρώσει το φετινό πρόγραμμα δανεισμού της χώρας, με την πρώτη από αυτές, να είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη 19/4. Οι επόμενες επανεκδόσεις σχεδιάστηκαν για τις 17 Μαίου και τις 21 Ιουνίου.

Μεγάλη απώλεια για τον πολιτισμό καθώς πέθανε η Δέσποινα Γερουλάνου, αδερφή του Παύλου Γερουλάνου. Τα τελευταία χρόνια ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνα 2023. Η Δέσποινα Γερουλάνου είχε ένα αυτοάνοσο που την ταλαιπωρούσε στους πνεύμονες, πριν από το Πάσχα έπαθε λοίμωξη του αναπνευστικού και τελικά έφυγε από τη ζωή σήμερα, Τρίτη.

‘’Τίμησε τη μεγάλη της οικογενειακή παράδοση, ως απόγονος της οικογένειας Μπενάκη’’ αναφέρει μεταξύ άλλων η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Southwest Airlines ανέστειλε τις πτήσεις της προς τις ΗΠΑ σήμερα λόγω «τεχνικών προβλημάτων».

Στη Γερμανία. Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις σε γερμανικά αεροδρόμια σχεδιάζει το συνδικάτο Ver.di για την Πέμπτη και την Παρασκευή. Αναμένονται ακυρώσεις πτήσεων και μεγάλες καθυστερήσεις.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις με βροχές το μεσημέρι αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα