back to top
18.8 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

18.8 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Με δυσκολία η κυκλοφορία των οχημάτων στην Πειραιώς λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Σε προεκλογική πορεία εισέρχεται αύριο η χώρα. Στις 11 το πρωί ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει από την ΠτΔ τη διάλυση της Βουλής και την διενέργεια εκλογών στις 21 Μαϊου.

Με απόφαση του πρωθυπουργού την αρμοδιότητα της δημόσιας ενημέρωσης για την πορεία του κυβερνητικού έργου αναλαμβάνει ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος στη θέση του έως σήμερα κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

Περιοδεία σήμερα του κ. Μητσοτάκη σε Αργολίδα, Αρκαδία και Μεσσηνία, με τον Πρωθυπουργό να τονίζει ότι “εάν τα κουκιά βγαίνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει μια πολιτική τερατογένεση, παρακάμπτοντας το πρώτο κόμμα’’. Από τη Μεγαλόπολη προηγουμένως δεσμεύθηκε ότι την επόμενη τετραετία θα καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος. Αργότερα στο διεθνές αεροδρόμιο, «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» ο Πρωθυπουργός θα υπογράψει τη σύμβαση για τον οδικό άξονα «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη», ενώ στις 7:30 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας. Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Σαββατοκύριακο την Κρήτη.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλά για τερατογένεση, αλλά τέρας είναι η κυβέρνηση των παρακολουθήσεων, της ακρίβειας και των πλειστηριασμών. Δηλαδή η δίκη του κυβέρνηση”, σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

Η αλλαγή που θα έρθει στην Ελλάδα θα είναι μια σημαντική εξέλιξη για όλη την Ευρώπη”, τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την συνάντησή του στο Βερολίνο με τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σόλτς. Ο κ. Τσίπρας περιφέρεται ανά την Ευρώπη, συκοφαντώντας και δυσφημώντας την Πατρίδα του, απάντησε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Αύριο ο κος Τσίπρας θα επισκεφθεί τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής και τη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

“Λαός, που θυμάται, δεν επιτρέπει την υπονόμευση της Δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον τραυματισμό του κράτους Δικαίου”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, επισκεπτόμενος τις φυλακές Ωρωπού με φόντο τη σημερινή “μαύρη επέτειο” των 56 χρόνων από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας της 21ης Απριλίου. Σε λίγη ώρα θα μιλήσει στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Επίσκεψη στη Ρόδο πραγματοποιεί ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. Το βράδυ θα μιλήσει στην πλατεία Κύπρου, στο κέντρο της πόλης. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα μετεκλογικών συνεργασιών, τόνισε ότι το ΜέΡΑ25 δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, ούτε και ανοχή σε κανένα κόμμα μετεκλογικά, από τη στιγμή που δεν έχει γίνει διάλογος προεκλογικά για να διαπιστωθούν τα σημεία σύγκλισης ή οι διαφωνίες.

Επιστολή του Νίκου Δένδια προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ σχετικά με την «άκρως ανησυχητική κατάσταση» στο Σουδάν. Όπως γνωστοποιούν διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών σημειώνει την ιδιαίτερη ανησυχία του για την ασφάλεια των Ελλήνων, μεταξύ των οποίων και των δύο τραυματιών και λοιπών Ευρωπαίων πολιτών αναφέροντας και τις προσπάθειες της χώρας μας για την προστασία τους και τον απεγκλωβισμό τους όταν οι συνθήκες τον επιτρέψουν.

Από το Σάββατο στο Σουδάν συνεχίζονται οι εμφύλιες συγκρούσεις που έχουν κοστίσει τη ζωή σε 413 ανθρώπους σύμφωνα μα τον ΠΟΥ. 3.551ένας οι τραυματίες.

Πόρισμα «κόλαφος» του Συνηγόρου του Πολίτη για την Κιβωτό του Κόσμου. Σε έρευνα που απεστάλη στην υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου αναδεικνύει σωρεία προβλημάτων στην λειτουργία της δομής, με σοβαρές συνακόλουθες παραβιάσεις δικαιωμάτων των παιδιών που φιλοξενούνταν στις δομές της.

Σημαντική μείωση χρέους προς ΑΕΠ και επιστροφή σε πρωτογενές πλεόνασμα για την ελληνική οικονομία το 2022. Σύμφωνα με τα επικυρωμένα και από τη Eurostatat στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2022 έκλεισε με πρωτογενές πλεόνασμα 0,1%, ύψους 273 εκ. ευρώ, έναντι πρόβλεψης για έλλειμα ύψους 1,6% του ΑΕΠ ή περίπου 3,3 δις ευρώ.

Το 1ο Athens Civil Society Festival, μια πολύχρωμη γιορτή ευαισθησίας, προσφοράς, αλληλεγγύης και συνεργασίας, διοργανώνεται από σήμερα εως την Κυριακή στο Σεράφειο για πρώτη φορά φέτος από τον Δήμο Αθηναίων, μέσω του Συν Αθηνά, με τη συμμετοχή περισσότερων από 200 οργανώσεων και φορέων. Ο Αθήνα 9.84 συμμετέχει στο τριήμερο Φεστιβάλ και θα μεταδίδει ένα μέρος του προγράμματός του από τον χώρο του Σεραφείου.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα