back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Σ. Κατσίγιαννη: Ορόσημο για την ψήφο των νέων, η τραγωδία στα Τέμπη

Διαβάστε επίσης

«Θα είναι μειωμένη η αποχή από τις κάλπες στη νέα γενιά», εκτίμησε  η υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ισότητας και Τουριστικής Ανάπτυξης στο δήμο Διονύσου και διδάκτωρ Νομικής ΕΚΠΑ, Σοφία Κατσίγιαννη.

Μιλώντας στον Αθήνα 984 και στον Γιάννη θεοδόση, ανέφερε πως μέσα από τις καθημερινές επαφές της με τον κόσμο, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ότι η πρόσφατη τραγωδία ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά συμμετοχής στα κοινά, μεγάλου κομματιού του πληθυσμού και όχι μόνον σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

«Τώρα, ακούω και τους νέους να λένε ότι θα πάνε να ψηφίσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Κρίσιμα μεγέθη για την τελική διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος, θεωρεί τόσο το ποσοστό  της αποχής και την δεξαμενή από όπου θα προέλθει, αλλά και το να αποφευχθούν ακραίες πολιτικές  επιλογές, ως αντίδραση.

Κάλεσε τους ψηφοφόρους να αγνοήσουν τη χρήση του φόβου ως εργαλείου πολιτικής κυριαρχίας, απ όπου και αν προέρχεται.

Σε σχέση με τις μετεκλογικές συνεργασίες, η κ Κατσίγιαννη δήλωσε ότι «έχει κλείσει ο κύκλος των αυτοδύναμων κυβερνήσεων» και εκτίμησε ότι «το μέλλον δείχνει στην κατεύθυνση των συνεργασιών, με δεδομένη την ανάγκη διακυβέρνησης της χώρας».

Ερωτηθείσα εάν σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αναλάβει την πρωθυπουργία ο αρχηγός του πρώτου σε δύναμη ψήφων, κόμματος, παρέπεμψε στην συνταγματική πρόβλεψη και στις συνεννοήσεις στην βάση προγραμματικών συγκλίσεων.

«Δεν έχω δει να ορίζει κάπου το Σύνταγμα ότι θα χριστεί -υποχρεωτικά- επικεφαλής μιας συγκυβέρνησης, ο αρχηγός του πρώτου κόμματος..» είπε κλείνοντας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα