back to top
14.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

14.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ν. Καραθανασόπουλος: Ένα ισχυρό ΚΚΕ, μόνο αντίπαλο δέος στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική και στις στρατηγικές κεφαλαίου ΕΕ και ΝΑΤΟ

Διαβάστε επίσης

«Έχει κριθεί- όπως όλα δείχνουν- ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα. Θα έχουμε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με αυτοδυναμία» είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος στην Αχαϊα.

Μιλώντας στον Αθήνα 984 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο ενόψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου, κάλεσε τους ψηφοφόρους να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, το οποίο πρωτοστάτησε στην πάλη των εργαζομένων όπου υπήρξαν κατακτήσεις.

Όπως σημείωσε «Το ζήτημα είναι ποιος θα ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση, επειδή η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει την αντιλαϊκή της πολιτική και ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ή άλλα μικρότερα κόμματα μπορούν να την αντιμετωπίσουν. Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να το κάνει γιατί δεν περιορίζει την αντιπολίτευση εντός Βουλής, αλλά τη μεταφέρει στους δρόμους του αγώνα, των κινητοποιήσεων, των συγκεντρώσεων και των απεργιών, όπου έχει πραγματικά αξία.»

Σύμφωνα με τον κ. Καραθανασόπουλο «Ένα ισχυρό ΚΚΕ θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική και στις στρατηγικές κεφαλαίου Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ».

Αναφερόμενος στην ανείπωτη μεταναστευτική τραγωδία στην Πύλο, έκανε λόγο για ένα ακόμη έγκλημα που μετέτρεψε τη Μεσόγειο σε υγρό τάφο απελπισμένων.

Εκτίμησε δε πως επείγει να βρεθούν λύσεις και οι υπεύθυνοι, αναδεικνύοντας  ως αίτια τη ληστρική εκμετάλλευση χωρών από πολυεθνικές με συνέπεια την εξαθλίωση των λαών, τις πολεμικές συρράξεις από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις υπερδυνάμεων για την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών και κυρίως την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ επειδή διαμόρφωσε το πλαίσιο ώστε να συμβαίνουν τα συγκεκριμένα εγκλήματα.

«Ο κανονισμός του Δουβλίνου και η κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας για το Αιγαίο, οδηγούν στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού ζητήματος. Είναι η χαρά των λαθροδιακινητών και ορισμένων ΜΚΟ που θησαυρίζουν από αυτή την κατάσταση η οποία μετέτρεψε σε νεκροταφείο την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο»  υπογράμμισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα