back to top
21.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

21.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

H ηθοποιός και σκηνοθέτις Ρηνιώ Κυριαζή… SOLO στον Αθήνα 9.84!

Διαβάστε επίσης

Κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί και για μια ώρα ένας καλεσμένος αυτοσχεδιάζει στο μικρόφωνο του Αθήνα 9.84!

Αποκαλύπτεται, συγκινείται, χαμογελάει, θυμάται στιγμές της δημιουργικής του πορείας και μοιράζεται εικόνες από το παρόν και το μέλλον του.

Αυτή την Κυριακή 9 Ιουλίου καλεσμένη η ηθοποιός και σκηνοθέτις Ρηνιώ Κυριαζή.

Απόφοιτη της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, τα τελευταία χρόνια καταπιάνεται δημιουργικά με την σκηνοθεσία ενώ διδάσκει Αγωγή του Λόγου σε δραματικές σχολές. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με πλειάδα σημαντικών σκηνοθετών ( Λευτέρης Βογιατζής, Άννα Κοκκίνου, Γιάννης Χουβαρδάς, Θοδωρής Γκόνης, Βίκτορα Αρδίττη, κ.α) και μουσικών (Διονύσης Σαββόπουλος, Γιώργος Ανδρέου).

Στην εκπομπή «Solo» ,την Κυριακή 9 Ιουλίου, η Ρηνιώ Κυριαζή επιχειρεί μια περιπλάνηση στα αστέρια με οδηγό τη Σαπφώ και τα ποιήματά της και την ομορφιά της Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Αθηνών , όπως κάνει και στην παράσταση «Σαπφώ καταστερωμένη», στην οποία υπογράφει τη σκηνοθεσία, τη δραματουργική επεξεργασία και την ερμηνεία στη νέα μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα με πρωτότυπη μουσική του Θοδωρή Οικονόμου και με τον sound designer Νικόλα Καζάζη να επεξεργάζεται τους ήχους ζωντανά, κάτω από τον έναστρο ουρανό.

 

 

 

Η Ρηνιώ Κυριαζή οδηγεί το κοινό σε τοπία όπου η ομορφιά της φύσης γίνεται ποίηση και η ποίηση αστροφυσική, Στις ερωτήσεις για τα άστρα απαντά η Σαπφώ. Στις ερωτήσεις για τον κόσμο απαντά η μουσική.

 

Μετά την ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού και τα συνεχή sold out τον περασμένο Μάρτιο, όταν παρουσιάστηκε στο Αστεροσκοπείο Αθηνών στον Θόλο του Τηλεσκοπίου Δωρίδη, η «Σαπφώ καταστερωμένη» επανέρχεται αυτό τον Ιούλιο στο Αστεροσκοπείο· αυτή τη φορά στις άκριες των σπηλαίων των Νυμφών, για πέντε μόνο παραστάσεις, στις 7,8,11,12 και 13 Ιουλίου.

Επιμέλεια και παραγωγή εκπομπής : Αριστέα Γιάννου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα