back to top
23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση του παρατεταμένου καύσωνα «Κλέων», που ξεκινά από αύριο στη χώρα μας. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το τριήμερο Παρασκευή έως Κυριακή, οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να αγγίξουν τους 42 με 44 βαθμούς Κελσίου. Συστάσεις απευθύνουν τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας, και εφιστούν την προσοχή κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένους εγκύους και παιδιά. Ανοιχτές 8:00 το πρωί με 8:00 το βράδυ επτά κλιματιζόμενοι χώροι στις Λέσχες Φιλίας του δήμου Αθηναίων. Λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina984.gr. Παράλληλα, στον ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τους κλιματιζόμενους χώρους σε όλους τους δήμους.

Έως την Πέμπτη αναμένεται να καταθέσουν οι ακτοπλόοι τις προτάσεις τους για πιο ανταγωνιστικά πακέτα εκπτώσεων προς συγκεκριμένες ομάδες επιβατών και για συγκεκριμένα δρομολόγια υψηλής ζήτησης. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου χαρακτήρισαν εποικοδομητική τη σημερινή συνάντηση ακτοπλόων με τα κυβερνητικά στελέχη, που ζήτησαν από τους ακτοπλόους να εξαντλήσουν τις δυνατότητες που έχουν για καλύτερες τιμές στα βασικά δρομολόγια «κορμού» λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες της μέσης ελληνικής οικογένειας. «Βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του καλοκαιριού και μόλις τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ θυμήθηκε να ασχοληθεί με τις απαγορευτικές τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ενώ δεν δείχνει την πολιτική βούληση να παρέμβει δραστικά» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης.

Το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται εντός του ΝΑΤΟ συμφώνησαν οι ηγέτες των κρατών μελών της Συμμαχίας, ωστόσο δεν δόθηκε στο Κίεβο πρόσκληση ή χρονοδιάγραμμα ένταξης, όπως επεδίωκε ο Ζελένσκι. Σημειώνεται ότι η Ουκρανία εξαιρέθηκε από την υποχρέωση να ακολουθήσει το Ενταξιακό Σχέδιο Δράσης, κάτι που επισπεύδει τις διαδικασίες. Ικανοποιημένος ο πρόεδρος Ζελένσκι ο οποίος επισήμανε πως «είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούμε τη λέξη “πρόσκληση”». Στο κοινό ανακοινωθέν επισημαίνεται η στρατηγική σημασία της Μαύρης Θάλασσας για τη Συμμαχία» και γίνεται αναφορά στη Συνθήκη του Μοντρέ του 1936, έξι ημέρες πριν τη λήξη της Συμφωνίας για τα ουκρανικά σιτηρά.

Η Συμμαχία έχει κάνει πολλά για την Ουκρανία και το ανακοινωθέν αντανακλά τον κοινό τόπο των χωρών-μελών, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής, χαιρετίζοντας ταυτόχρονα την διαδικασία ένταξης της Σουηδίας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά και στο Μεταναστευτικό λέγοντας ότι το ζήτημα αποτελεί πολιτική και γεωπολιτική πρόκληση για το ΝΑΤΟ, καθώς αφορά τις σχέσεις των χωρών της Συμμαχίας με τη Νότια Γειτονία.

Ο πρωθυπουργός θα έχει αύριο διαδοχικές συναντήσεις με τον Εμανουέλ Μακρόν, τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Όλαφ Σολτς.

Κλείδωσαν οι υποψηφιότητες της Έφης Αχτσιόγλου και του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η κ. Αχτσιόγλου ανακοινώνει την υποψηφιότητά της αύριο στις 12.30 το μεσημέρι, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος σκοπεύει να προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις έως την Παρασκευή.

Συνάντηση Ερντογάν-Μπάιντεν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογό του για την άρση των επιφυλάξεών του στο θέμα της Σουηδίας. Για ένα βήμα προς τα εμπρός έκανε λόγο ο Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε «οι προηγούμενες συναντήσεις μας ήταν απλά ζέσταμα. Αλλά πλέον ξεκινάμε μία νέα πενταετή διαδικασία».

Το αναμορφωμένο πάρκο Δημήτρη Πικιώνη στα Άνω Πατήσια εγκαινίασε απόψε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και τα αποκαλυπτήρια της προτομής που δώρισε στον Δήμο Αθηναίων η κόρη του αείμνηστου αρχιτέκτονα, Αγνή Πικιώνη.
«Η Αθήνα οφείλει πολλά στον Πικιώνη – τον αρχιτέκτονα, τον ζωγράφο, τον στοχαστή – Τον τιμούμε γιατί πέτυχε με τα έργα του να αποδώσει στην πρωτεύουσα τη συνέχεια, την εξέλιξη και τη διαχρονικότητα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Προτελευταία βραδιά για το αφιέρωμα Radio Nights του Αθήνα 9.84 και της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στο θερινό κινηματογράφο Λαΐς. Αυτή την ώρα η προβολή της ταινίας «Ήσυχες μέρες του Αυγούστου».

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
28 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα