back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΕΥ ΖΗΝ 17-07-2023

Διαβάστε επίσης

ΕΥ ΖΗΝ 30-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 29-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 26-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 25-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 24-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 23-04-2024

Η τροφική δηλητηρίαση είναι μια κατάσταση όπου η κατανάλωση μολυσμένων τροφών οδηγεί σε ανεπιθύμητες επιπτώσεις στην υγεία.

Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης, καθώς οι μικροοργανισμοί που προκαλούν τη δηλητηρίαση μπορούν να αναπτυχθούν πιο εύκολα σε ζεστές συνθήκες.

Τα βακτήρια, όπως η Salmonella και το E. coli, είναι συνήθως οι κύριοι υπεύθυνοι για την τροφική δηλητηρίαση. Αυτά τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα σε τρόφιμα που βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου ή υψηλότερη. Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, η ανάπτυξη των βακτηρίων επιταχύνεται και αυξάνεται ο κίνδυνος δηλητηρίασης εάν τα τρόφιμα δεν αποθηκεύονται σωστά.

Η ναυτία, ο έμετος, η διάρροια, οι κράμπες στην κοιλιά, το φούσκωμα και ο πυρετός είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα που εκδηλώνει ένα άτομο όταν έχει πάθει τροφική δηλητηρίαση.

Για να μειώσετε τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μπορείτε να λάβετε τα εξής μέτρα προφύλαξης:

Φροντίστε να διατηρείτε τα τρόφιμα στο ψυγείο σε κατάλληλη θερμοκρασία.

Βεβαιωθείτε ότι τα κρέατα, τα πουλερικά, τα ψάρια και άλλα προϊόντα ζωικής προέλευσης μαγειρεύονται στην απαιτούμενη θερμοκρασία για να σκοτώσετε τα βακτήρια. Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο τροφίμων για να επιβεβαιώσετε ότι η εσωτερική θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή.

Μην αφήνετε τα τρόφιμα σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από δύο ώρες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα