back to top
22.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

22.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Δύσκολη αναμένεται η σημερινή νύχτα στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης λόγω των αναζωπυρώσεων, που εκδηλώνονται στο μέτωπο της φωτιάς.

Η πυρκαγιά μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή βόρεια και ανατολικά της Αλεξανδρούπολης με δύο ενεργά μέτωπα, προς την περιοχή της Αμφιτρίτης. Το μέτωπο στις περιοχές Αγνάντια και Ανθεια έχει κατεύθυνση προς την Αμφιτρίτη- το τελευταίο χωριό πριν την Αλεξανδρούπολη- και το Δωρικό. Ολονύχτια θα είναι η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων προκειμένου να συγκρατηθούν οι φλόγες και να περιοριστεί η πυρκαγιά.

Καθ’ οδόν προς την Αλεξανδρούπολη βρίσκονται πέντε οχήματα της πυροσβεστικής με τα πληρώματα τους από την Ήπειρο και άλλα τόσα, από τη Θεσσαλία.

Με την άφιξή τους στην περιοχή, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, στα μέτωπα της πυρκαγιάς, θα δίνουν μάχη συνολικά 158 πυροσβέστες, εκ των οποίων οι 28 έφτασαν αεροπορικώς από την Αθήνα, με εννέα πεζοπόρα τμήματα και 43 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούσαν μέχρι να πέσει το σκοτάδι 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες των ΟΤΑ και εθελοντές.

Συνολικά έχουν σταλεί από το πρωί πέντε μηνύματα από το 112, έχουν εκκενωθεί οκτώ οικισμοί ενώ υπάρχουν πληροφορίες για σπίτια που έχουν καεί.

Η κατάσταση είναι δύσκολη, εγώ δεν έχω συναντήσει τόσο μεγάλο μέτωπο εδώ και αρκετά χρόνια που έχω εικόνα για το τι συμβαίνει στην Περιφέρειά μας», δήλωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Περιφερειάρχης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος. «Η πρώτη προτεραιότητα όπως έχει τεθεί και πολύ σωστά από την πυροσβεστική υπηρεσία που έχει την ευθύνη και τον συντονισμό, είναι να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές και στη συνέχεια να μην κινδυνεύσουν περιουσίες, είπε.

Φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα του Σαββάτου σε οικόπεδο με ξερά χόρτα στην οδό Λουτρού στις Αχαρνές. Η φωτιά δεν απειλεί άμεσα κάποιο διπλανό κτίριο. Κοντά στο οικόπεδο που καίγεται υπάρχει η μάντρα ενός εργοστασίου. Επιχειρούν τέσσερα οχήματα με 12 πυροσβέστες.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα σε αγροτική έκταση δυτικά του Βατοπεδίου στην Ορμύλια Χαλκιδικής, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς, επιπέδου 4, για αύριο Κυριακή σε: Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Αργολίδα, Χαλκιδική, Άγιον Όρος & Καβάλα, σε περιοχές Κορινθίας ,Φθιώτιδας & Έβρου και σε Σκύρο, Λέσβο, Λήμνο, Σαμοθράκη & Θάσο.

Διεθνής κατακραυγή για την επίθεση Τουρκοκυπρίων εναντίον ανδρών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην νεκρή ζώνη. ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία και Γαλλία καταδικάζουν τα επεισόδια ενώ η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προς τους αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στα Κατεχόμενα.

«Δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, για την επίθεση που δέχτηκε η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο, υπογραμμίζοντας ότι “Ελλάδα και Κύπρος θα είναι μαζί σε αυτή τη μάχη.

Κατεπείγουσα είναι η παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου η οποία ζητά άμεση εκδίκαση των υποθέσεων για την κατάληψη των παραλιών και του αιγιαλού. Με ανακοίνωσή της η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα η οποία έχει αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου, απευθύνεται στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου προς τους διευθύνοντες των Πρωτοδικείων όλης της χώρας και με όριο το Σύνταγμα και το νόμο καλεί όλους τους συναδέλφους της να επιδεικνύουν τη μέγιστη προσοχή στις υποθέσεις αυτές που φτάνουν να κριθούν ενώπιόν τους.

Ανοικτοί θα είναι αύριο 29 φάροι της χώρας με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν για τη συμβολή τους στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, στην αξιοποίηση του φαρικού δικτύου ως πολιτιστική κληρονομιά καθώς και για την συνεισφορά των φαροφυλάκων στην λειτουργία του εν λόγω δικτύου.

Στη Διεθνή επικαιρότητα

Περίπου 26.000 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους καθώς τεράστια πυρκαγιά στο ισπανικό τουριστικό νησί Τενερίφη εξακολουθεί να μαίνεται από την Τρίτη, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες διάσωσης.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Προηγείται στο 58′ η Δυναμό Ζάγκρεπ της ΑΕΚ με 0-1 στον επαναληπτικό αγώνα για την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λίγκ.

Το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκιτ κατέκτησε ο Μάκης Μίτας. Ο Ελληνας σκοπευτής που ήδη έχει εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού έγραψε Ιστορία κι έγινε ο πρώτος Ελληνας αθλητής που κατακτά χρυσό μετάλλιο στο σκιτ.

Και ο καιρός

Αίθριος για αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα