back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ν. Μελετίου: Πιθανότατα εξαιτίας καύσης καλωδίων από Ρομά η φωτιά στον Ασπρόπυργο

Διαβάστε επίσης

Τρείς είναι οι εστίες της πυρκαγιάς που καίνε από το πρωί στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα στα σημεία Λάκκα Κάτσαρη, Νέα Ζωή και Αμμουδιές, κοντά στη βιομηχανική ζώνη, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Λαυράνο.

Ουσιαστικά, πρόκειται για πυρκαγιές που ξέσπασαν κοντά σε επαγγελματικούς χώρους και για την κατάσβεσή τους επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη λόγω και του δυνατού αέρα που επικρατεί .Η φωτιά έχει κάψει ήδη τέσσερις επιχειρήσεις ενώ αυτή την ώρα επιχειρεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής προκειμένου να μην επεκταθεί και σε άλλες», τόνισε.

Παράλληλα, νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους στον Οικισμό Ποντίων και στον Οικισμό Βέρας για εκκένωση προς την Ελευσίνα.

Η λειτουργία της Αττικής Οδού, δεν έχει επηρεαστεί, ωστόσο, διεκόπη η κυκλοφορία του προαστιακού στο τμήμα Κινέτα – Άνω Λιόσια μετά από εντολή της Πυροσβεστικής ενώ αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις στα δρομολόγια.

Σύμφωνα με τον κ. Μελετίου, πιθανότατα η φωτιά προκλήθηκε εξαιτίας καύσης καλωδίων από Ρομά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα