back to top
16.5 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Νεκρός Παλαιστίνιος έφηβος από τα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων στη Δυτική Όχθη

Διαβάστε επίσης

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν σήμερα έναν Παλαιστίνιο έφηβο στη διάρκεια επιχείρησης στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, καθώς η βία φαίνεται να κλιμακώνεται περαιτέρω.

«Ο Οτμάν Μοχάμεντ Αμπού Χουρόγκ, 17 ετών, πέθανε αφού χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι από τον στρατό κατοχής στη Τζενίν», διευκρίνισε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa, ο έφηβος υπέκυψε αφού τραυματίστηκε στη διάρκεια συγκρούσεων με τις ισραηλινές δυνάμεις στο χωριό Ζαμπαμπντέχ, κοντά στη Τζενίν.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι στη διάρκεια «αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων» στο χωριό Ζαμπαμπντέχ «εκρηκτικοί μηχανισμοί εκτοξεύθηκαν εναντίον των (ισραηλινών) δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν πυροβολώντας». Πρόσθεσε εξάλλου ότι «ένας άνθρωπος επλήγη» από τα πυρά.

Ο νέος αυτός θάνατος σημειώνεται σε ένα πλαίσιο περαιτέρω όξυνσης της βίας στη Δυτική Όχθη, όπου η κατάσταση είναι έκρυθμη από την αρχή του έτους: Παλαιστίνιοι έχουν εξαπολύσει σειρά επιθέσεων εναντίον ισραηλινών στόχων, ενώ έχουν καταγραφεί βίαια επεισόδια από Εβραίους εποίκους εναντίον Παλαιστινίων.

Χθες Δευτέρα μια 40χρονη Ισραηλινή, κάτοικος του εβραϊκού οικισμού Μπέιτ Χαγκάι κοντά στη Χεβρώνα, σκοτώθηκε και ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν έγινε στόχος πυροβολισμών.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι συνέλαβε δύο Παλαιστίνιους που πιστεύεται πως είναι οι δράστες της επίθεσης.

Το Σάββατο δύο Ισραηλινοί, ένας 60χρονος άνδρας και ο 28χρονος γιος του, σκοτώθηκαν σε πλυντήριο αυτοκινήτων στην παλαιστινιακή πόλη Χουάρα, με τις ισραηλινές δυνάμεις να εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

Στη Δυτική Όχθη, περιοχή που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967, ζουν περίπου τρία εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, ενώ περίπου 490.000 Εβραίοι έποικοι έχουν εγκατασταθεί εκεί σε οικισμούς, τους οποίους ο ΟΗΕ θεωρεί παράνομους βάσει του διεθνούς δικαίου.

Τουλάχιστον 219 Παλαιστίνοι έχουν σκοτωθεί από την αρχή του έτους λόγω των βιαιοτήτων που συνδέονται με το μεσανατολικό, όπως και 31 Ισραηλινοί, μία Ουκρανή και ένας Ιταλός, σύμφωνα με απολογισμό του AFP με βάση επίσημες πηγές.

Οι αριθμοί αυτοί περιλαμβάνουν από την παλαιστινιακή πλευρά μαχητές και αμάχους, ανάμεσά τους και παιδιά, ενώ από την ισραηλινή κυρίως αμάχους, εκ των οποίων και ανήλικοι, όπως και τρία μέλη της αραβικής μειονότητας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα