back to top
23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08.00

Διαβάστε επίσης

Επελαύνει η κακοκαιρία Daniel προκαλώντας στο πέρασμά της εκτεταμένες ζημιές Μηνύματα 112 για επικίνδυνα φαινόμενα ήχησαν σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα. Ισχυροί άνεμοι σάρωσαν τον δήμο Αγίας και τα παράλια της Λάρισας. Σημειώθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλά χωριά του δήμου Αγιάς. Δοκιμάζεται για μια ακομη φορά ο Βολός καθώς εγκλωβίστηκαν οδηγοί στα αυτοκινητά τους ενώ πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα .

Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα. Ένταση των φαινομένων τις επόμενες ώρες. Σε επιφυλακή η ΓΠΠΠ και σύσταση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

Στην Άγκυρα βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και στις 10:00 το πρωί θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, για να προετοιμάσουν τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο περιθώριο της επερχόμενης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Όπως επεσήμανε ο κ. Γεραπετρίτης στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, στη συνάντηση θα τεθεί και η προετοιμασία για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι το γεγονός ότι η τουρκική εφημερίδα Milliyet κυκλοφορεί σήμερα με άρθρο του υπουργού Εξωτερικών με τον τίτλο «Μήνυμα Φιλίας» στο πρωτοσέλιδό της.

Ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη θα βρεθεί σήμερα ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασιλικής Στίγκας ο οποίος λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη κατάθεση του έκανε όπισθεν ολοταχώς ανακαλώντας βαρείς χαρακτηρισμούς που είχε διατυπώσει από το βήμα της Βουλής για greek mafia και Δον Κορλεόνε. Παρόλα αυτά ο Βασίλης Στίγκας κατά τη διάρκεια της σημερινής κατάθεσης του θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις που θα του θέσει η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός αναφορικά με τις δικές του καταγγελίες που παρά από τυχόν αξιόποινες πράξεις συνδέονται με τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Μπαράζ ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ. σε συνδέσμους οπαδών το διάστημα από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου έγιναν έρευνες σε 37 γραφεία συνδέσμων όπου διαπιστώθηκε ότι ένας λειτουργούσε χωρίς άδεια. Κατασχέθηκαν κροτίδες.

Για εξηγήσεις και στη συνέχεια για τακτικό έλεγχο, θα κληθούν σύντομα από την εφορία οι φορολογούμενοι που θα εντοπισθούν από τις διασταυρώσεις της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με αδήλωτα εισοδήματα. Οι διασταυρώσεις θα αρχίσουν από τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, το 67% των οποίων δηλώνει έσοδα μικρότερα των 10.000 ευρώ.

Με μία ετεροχρονισμένη «συγγνώμη για τον κρατικό μηχανισμό διαχρονικά, που δεν μπόρεσε να σταματήσει αυτήν την τραγωδία» ξεκίνησε την κατάθεση του στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018, ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Εξηγήσεις για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν σε σωματικές και ψυχολογικές κακοποιήσεις παιδιών με απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης καλείται να δώσει σήμερα ενώπιον του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας ο πατέρας Αντώνιος και επτά ακόμη πρώην συνεργάτες του στην «Κιβωτό του Κόσμου». Πρόκειται για το ένα από τα δικαστικά μέτωπα που έχει «ανοιχτά» ο ιερέας καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τα οικονομικά της ΜΚΟ.

Θέλουμε πράσινη Αθήνα. Τώρα είναι μία περιβαλλοντικά σκληρή πόλη. Έχει λίγο πράσινο. Έχει ηχορύπανση. Το καλοκαίρι έχει πολύ μεγάλες θερμοκρασία. Η πράσινη ατζέντα πρέπει να είναι αφετηρία όλου του προγραμματικού πλαισίου, είπε πριν από λίγο μιλώντας στον Αθηνα 984 ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, επικεφαλής του Συνδυασμού «Αθήνα ΤΩΡΑ» Και πρόσθεσε: «Πρέπει να αγκαλιάσουμε τις γειτονιές. Έχει πολλά πρόσωπα η Αθήνα. 7 κοινότητες. 7 διαφορετικές πόλεις. Πρέπει να δούμε πως ενώνονται όλες οι γειτονιές για ένα κοινό όραμα για την πόλη».

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τόσοι αγνοούνται στην Ισπανία, που πλήττεται από καταρρακτώδεις βροχές.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Την απόκτηση του 33χρονου Μαυροβούνιου επιθετικού Στέφαν Γιόβετιτς ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός, που συμφώνησε με την αγγλική Γουλβς για τον δανεισμό του Ντάνιελ Ποντένσε για έναν χρόνο.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά περιόδους ισχυρές, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία έως 27 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα