back to top
19.5 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ν. Βαφειάδης: Η κλιματική αλλαγή εκδικείται

Διαβάστε επίσης

«Η κλιματική αλλαγή εκδικείται. Οι εικόνες στους δρόμους της Αθήνας είναι αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στην Σοφία Μπερετάνου ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Μετάβασης και Παιδείας, Νικόλας Βαφειάδης, τονίζοντας ωστόσο την ανάγκη να ληφθούν άμεσα έκτακτα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δύσκολες καταστάσεις.

Μιλώντας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τις κτιριακές εγκαταστάσεις ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Μετάβασης και Παιδείας αναφέρθηκε σ τη βελτίωση των κτιριακών τους υποδομών. Όπως είπε έγιναν εργασίες συντήρησης αλλά και παρεμβάσεις με στόχο της εξυπηρέτηση των παιδιών με κινητικά προβλήματα, κατασκευή ραμπών και αναβατορίων:

«Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τα παιδιά. Τα σχολεία έχουν καθαριστεί, έχουν γίνει παρεμβάσεις και βαψίματα. Έχουμε βάλει σε 60 σχολεία ράμπες ΑΜΕΑ. Δεν υπήρχαν ράμπες και ήταν κάτι που ήταν προτεραιότητα του κ. Μπακογιάννη. Έγιναν παρεμβάσεις σε 136 σχολεία, παρεμβάσεις συντήρησης και ότι μας ζητήθηκε από τους καθηγητές».

Ο Νίκος Βαφειάδης επισήμανε την επιτυχία του Δήμου σχετικά με τις ψηφιακές υπηρεσίες: «Μετατρέψαμε την Αθήνα σε μια πόλη με ψηφιακές υπηρεσίες που ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχαν και οι οποίες εκμηδενίζουν την ταλαιπωρία. Μπορούμε, δηλαδή, ως Δήμος να παρέχουμε 100% ψηφιακές υπηρεσίες, έχοντας ψηφιοποιήσει και τις 208 υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος. Παράλληλα, συμβάλλαμε στην αμεσότερη επίλυση των προβλημάτων μέσα από ηλεκτρονικές εφαρμογές -όπως το Novoville- που βοηθούν στη γεφύρωση της επικοινωνία μεταξύ Δήμου και δημοτών».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα