back to top
21.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

21.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στ. Καλπάκης: Όλοι και με όλες μας τις δυνάμεις παρόντες στο πεδίο – Αφουγκραζόμαστε την κοινωνία

Διαβάστε επίσης

«Είμαστε όλοι και με όλες μας τις δυνάμεις στο πεδίο γιατί αυτό επιζητεί η κοινωνία» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης, στον απόηχο της ανείπωτης καταστροφής στη Θεσσαλία.

Μίλησε στον Αθήνα 984 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο  στη σκιά της  δύσκολης συγκυρίας για τη  χώρα μετά τις πρωτοφανείς πλημμύρες στη Θεσσαλία. Τόνισε πως τα στελέχη του κόμματος στρέφουν την προσοχή τους στη συντελούμενη καταστροφή και δίνουν εξ αρχής το παρόν στο πεδίο της δοκιμασίας ακούγοντας το σφυγμό της κοινωνίας. Προανήγγειλε εκδηλώσεις αλληλεγγύης και ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  θα διεξαχθούν την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και χωρίς πήχη συμμετοχής.

«H χώρα ζει πολύ δύσκολες στιγμές κι όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε επικεντρωμένοι στην τραγωδία στη Θεσσαλία. Άπαντες, στελέχη, και υποψήφιοι Πρόεδροι είμαστε παρόντες από την πρώτη στιγμή. Σήμερα μάλιστα ξεκινά νέα, διήμερη περιοδεία μας σε τρείς περιοχές του Νομού με συγκεκριμένα σημεία κριτικής, προτάσεις και οργανώνουμε κινήσεις αλληλεγγύης για όλους όσοι δοκιμάζονται σκληρά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η έκτακτη κατάσταση μπορεί να άλλαξε τον αρχικό σχεδιασμό για την εκλογική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά δεν διαφοροποίησε σημαντικά το βαρομετρικό στα εσωκομματικά σε σχέση με την ένταξη των καταστροφών στο προεκλογικό παιχνίδι και την πολυεκπροσώπηση που φαίνεται να υφίσταται, με κάθε υποψήφιο να οργανώνει τη δική του περιοδεία, την ώρα που αρχηγός είναι ο επικεφαλής της ΚΟ κ. Σωκράτης Φάμελλος.

Για την συμμετοχή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  είπε ότι ζητούμενο συνιστά  η διεύρυνσή της, καθώς και η έμπρακτη συμπαράσταση  στους πληγέντες  με άπαντες στο πεδίο. Επίσης, ο κ. Καλπάκης αρνήθηκε την ύπαρξη  “πολυδιάσπασης” δυνάμεων,  απαντώντας σε ερώτηση για τον λόγο που δεν προκρίθηκαν κοινές περιοδείες των συνυποψηφίων ως ένδειξη κομματικής ενότητας.

«Δεν έχουμε θέσει πήχη για τις εκλογές, όπως δεν το κάναμε και τον Μάϊο του 2022. Στόχος μας είναι να υπάρξει ενδιαφέρον και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να βγει πιο δυνατός. Υπάρχει χώρος για τη συζήτηση και τον απολογισμό, στην  επόμενη μέρα.
Το σημαντικό και το χρήσιμο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε περισσότερες περιοχές ταυτόχρονα, να συζητά με περισσότερο κόσμο ώστε να αποκτά καλύτερη εικόνα των προβλημάτων  στις περιοχές που χτυπήθηκαν από αυτά τα φαινόμενα. Είμαστε όλοι και με όλες μας τις δυνάμεις στο πεδίο γιατί αυτό επιζητεί η κοινωνία….Κάθε υποψήφιος κάνει το δικό του πρόγραμμα. Πηγαίνει σε διαφορετικές περιοχές με αποτέλεσμα στο τέλος της ημέρας αυτό να είναι ενδεχομένως  πιο χρήσιμο για το κόμμα επειδή δίνει το σήμα ότι είμαστε παντού» υπογράμμισε εμφατικά ο κ Καλπάκης.

Κλιμακώνοντας την κριτική απέναντι στα κυβερνητικά πεπραγμένα σημείωσε πως καθώς η  κλιματική κρίση θα βαίνει εντεινόμενη τα επόμενα χρόνια το ουσιώδες είναι ο τρόπος θωράκισης της χώρας και επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία ότι έχει αφήσει αναξιοποίητα εργαλεία και από πλευράς  ΕΕ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το 2018, είχαν καταρτιστεί και κυρωθεί σχέδια για την διαχείριση του κινδύνου πλημμυρών. Σχέδια που όπως υποστήριξε κατέγραφαν λεπτομερώς   τις επικίνδυνες περιοχές και τις ενδεχόμενες συνέπειες των πλημμυρών. Ειδικά δε για την περίπτωση της Θεσσαλίας πρόσθεσε πως είχαν ολοκληρωθεί και χάρτες.

«Έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί και τα υπόλοιπα σχέδια μέχρι το 2021. Αυτό  όμως, δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα κι αποτελεί  χαρακτηριστικό παράδειγμα μη αξιοποίησης των εργαλείων από την κυβέρνηση….Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει να συναντήσει αύριο την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και καλά θα κάνει. Να θυμόμαστε ωστόσο ότι στις 3 Αυγούστου που είχε πλημμυρίσει η Σλοβενία μέσα σε ένα 24ωρο ειδοποιήθηκε η Ε.Ε. και την τρίτη μέρα, μία σειρά από χώρες της Ε.Ε. προσέτρεξαν για βοήθεια. Στην Ελλάδα είμαστε στην 8η μέρα και δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει κάνει η κυβέρνηση ..Υπάρχουν ευρωπαϊκά εργαλεία να αντιμετωπίσουμε και τη στιγμή της καταστροφής αλλά και το μετέπειτα διάστημα. Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι προσωρινά. Για την ώρα,  προέχει  η αποτίμηση» κατέληξε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα