back to top
28.7 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

28.7 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Χ. Κουρέτας: Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα είναι το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων χρόνων

Διαβάστε επίσης

Για την έναρξη λειτουργίας του υπερσύγχρονου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή του Ελαιώνα που δημιουργεί νέα δεδομένα στον τομέα της αποκομιδής και διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη ο αναπληρωτής τμηματάρχης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Χρήστος Κουρέτας.

Όπως εξήγησε, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής το οποίο θα συμβάλει καθοριστικά στην διαχείριση των αστικών απορριμμάτων με τον πλέον σύγχρονο και βιώσιμο τρόπο .

«Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων είναι το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων χρόνων που έχει πάρει σάρκα και οστά και η λειτουργία του αποτελεί μεγάλη τύχη για την Αθήνα. Μέχρι τώρα, το σύνολο των απορριμμάτων θάβεται στο Δήμο Φυλής. Στο εξής, αυτό θα αρχίσει να μειώνεται λόγω της λειτουργίας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρέτα, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης βρίσκεται σε χώρο έκτασης 19.500 τ.μ, στα όρια του Δήμου Αθηναίων και Αιγάλεω . Υπάρχουν 28 μεγάλα κοντέινερ τα οποία συμπιέζουν τα απορρίμματα ενώ κάθε κοντέινερ έχει χωρητικότητα 17 τόνων σύμμεικτων απορριμμάτων. Επίσης, μέσα σε μία ώρα ο Σταθμός δέχεται έως και 20 μεγάλα απορριμματοφόρα και περίπου 160-170 τόνους απορριμμάτων.

Παράλληλα, υπογράμμισε τα πολλαπλά λειτουργικά και περιβαλλοντικά οφέλη που θα έχει για ολόκληρη την πρωτεύουσα η λειτουργία του Σταθμού, λέγοντας ότι «μεταξύ άλλων, τα απορριμματοφόρα του Δήμου Αθηναίων θα διανύουν μικρότερες αποστάσεις με αποτέλεσμα να μειώνεται αντίστοιχα και ο κυκλοφοριακός φόρτος στην πόλη αλλά και να επιτυγχάνεται σημαντική μείωση της εκπομπής των καυσαερίων».

Κλείνοντας, πρόσθεσε ότι ο σύγχρονος ΣΜΑ, έρχεται να ολοκληρώσει την τεράστια επένδυση που έχει γίνει από το 2019 στην Αθήνα στον τομέα της καθαριότητας, με τα σύγχρονα απορριμματοφόρα, τους βυθιζόμενους κάδους, τους κάδους τριών ροών που όπως χαρακτηριστικά είπε «αλλάζουν την εικόνα της πόλης».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα