back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Γ. Παλούμπης: Η Τέχνη σε κάνει να σκεφτείς, να επαναπροσδιοριστείς ως θεατής και ως άνθρωπος

Διαβάστε επίσης

Για το νέο θεατρικό έργο του Γιάννη Τσίρου με τον τίτλο «Αράφ» που παρουσιάζεται στο θέατρο Αποθήκη με πρωταγωνιστές τη Ράνια Σχίζα, τον Ιωσήφ Πολυζωίδη και τον Φώτη Λαζάρου, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Μιχάλη Λεάνη, ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιώργος Παλούμπης.

Όπως είπε, πρόκειται για μία σύγχρονη αλληγορική ιστορία που περιγράφει το χρονικό του διωγμού ενός αδέσποτου σκύλου, επί της ουσίας, όμως, μιλά για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, ηθικά διλήμματα, συγκρούσεις και θέτει ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις.

«Το ”Αράφ” έχει χαρακτηριστικά ρεαλισμού, σου δίνει τη δυνατότητα, μέσα από τον μικρόκοσμο των ανθρώπων να μιλήσεις για όλο τον κόσμο. Επιχειρεί να μας προβληματίσει για τα ηθικά διλήμματα και τη σκληρότητα του ανθρώπου μέσα από ένα χιουμοριστικό και ανατρεπτικό πλαίσιο. Μιλά για τις ψυχές ανθρώπων και σκύλων, για τις σχέσεις εξουσίας, για τις αποφάσεις που λαμβάνουν κάποιοι εις βάρος κάποιων άλλων, για τους θύτες που είναι και θύματα, για το πολιτικό σύστημα, για όλα όσα βιώνουμε στην καθημερινότητά μας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά επίκαιρο έργο το οποίο θέτει σοβαρά ερωτήματα, προβληματίζει και κάνει τον θεατή να σκεφτεί», τόνισε.

Άλλωστε – κατά τον ίδιο- σε μια κοινωνία η οποία αλλάζει διαρκώς και κινείται με φρενήρεις ρυθμούς «η Τέχνη σε κάνει να σκεφτείς, να επαναπροσδιοριστείς ως θεατής και ως άνθρωπος».

Όπως συμβαίνει σε όλα τα έργα με τα οποία καταπιάνεται, προσπαθεί να παρουσιάσει επί σκηνής όσο πιο αληθινά και ειλικρινά μπορεί την ιστορία που έχει κάθε φορά στα χέρια του.

«Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με καινούρια ελληνικά έργα, σύγχρονα και ρεαλιστικά επιχειρώντας να αφηγηθώ νέες ιστορίες μέσα από τη δική μας ”γειτονιά” και αυτό είναι κάτι που το κοινό έχει αγαπήσει ιδιαίτερα», πρόσθεσε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα