back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας εξαπέλυσαν τα ξημερώματα νέες αεροπορικές επιδρομές στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σανάα, σε αντίποινα για τις επιθέσεις των σιιτών ανταρτών Χούθι εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Al Jazeera, στο στόχαστρο βρέθηκε αεροπορική βάση στα περίχωρα της πρωτεύουσας, ενώ αναφέρθηκαν επίσης εκρήξεις στην πόλη Χοντέιντα. Είχε προηγηθεί εκτόξευση από τους Χούθι, ενός αντιπλοϊκού πυραύλου, “σε απάντηση” όπως αναφέρουν, των πληγμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας εναντίον θέσεων της οργάνωσης. Σύμφωνα με τον στρατηγό Ντάγκλας Σιμς, του αμερικανικού γενικού επιτελείου, ο πύραυλος δεν έπληξε κανένα πλοίο.

ΗΠΑ και Βρετανία υπερασπίστηκαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των Χούθι, χαρακτηρίζοντας τα πλήγματα συμβατά με το διεθνές δίκαιο και στο πλαίσιο άσκησης του αναφαίρετου δικαιώματος στη νόμιμη άμυνα. Όπως τόνισε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ, τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν μόνο αφότου οι μη στρατιωτικές επιλογές αποδείχθηκαν ανεπαρκείς για την αντιμετώπιση της απειλής. Διευκρίνισε ότι από τον Νοέμβριο περισσότερα από 2.000 πλοία υποχρεώθηκαν να αποφύγουν την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας εξαιτίας των επιθέσεων που εξαπέλυαν οι Χούθι.

Σύγχυση στο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την κομματική πειθαρχία για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Σε ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης τονίζει ότι ότι δεν νοείται βουλευτής αριστερού κόμματος να στέκεται ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική πρόοδο. Αποσαφηνίζει πως όταν δει το νομοσχέδιο της ΝΔ, και εάν αυτό προωθεί ουσιαστικά την ισότητα, ακόμα και ατελώς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα το υπερψηφίσει. Σε αυτό το σενάριο, προσθέτει, εάν παρεκκλίνει ένας βουλευτής από τον δρόμο της προόδου και της ισότητας, θα πάρει τις ανάλογες αποφάσεις.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη μιλώντας στο Mega για τη δήλωση του κ. Κασσελάκη περί κομματικής πειθαρχίας, ανέφερε ότι ο κ. Κασσελάκης δεν είπε ποτέ πως θα θέσει θέμα πειθαρχίας και ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν θα διαγραφεί στην περίπτωση που δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Σχολιάζοντας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός σημειώνει μεταξύ άλλων ότι “μέσα σε 24 ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει για ακόμα μία φορά να ζαλιστεί ο ίδιος από τις αλλεπάλληλες στροφές 180 μοιρών”.

Νέα υπόθεση μαστροπείας και βιασμού ανήλικων κοριτσιών αποκάλυψαν οι αρχές. Έχει συλληφθεί μία γυναίκα 31 ετών η οποία καταγορείται ότι εξωθούσε στην πορνεία μια 15χρονη και μία 17χρονη φίλη της. Επίσης έχουν συλληφθεί δύο άνδρες 33 και 55 ετών. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται και άλλα έξι άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 41ενός ετών εγκύου στη Θεσσαλονίκη. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί μεταξύ άλλων ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης και ληστεία, κατά συναυτουργία.

Σε επιφυλακή το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Σε 24ωρη λειτουργία βρίσκονται το Υπνωτήριο, στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων επί των οδών Αχαρνών και Λιοσίων, όπως και το πρόγραμμα Street Work. Αναφορές για ανθρώπους που έχουν ανάγκη, στον τετραψήφιο αριθμό 1595. Όλες οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε δύο λεπτά πριν από τις 5 τα ξημερώματα στα Κύθηρα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 12 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Κυθήρων. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 7 χιλιόμετρα.

Προεδρικές εκλογές σήμερα στην Ταϊβάν υπό το αυστηρό βλέμμα της ηγεσίας της Κίνας που τους καλεί να κάνουν τη «σωστή επιλογή». Φαβορί θεωρείται ο αντιπρόεδρος Λάι Τσινγκ-τε, του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος, ο οποίος για το Πεκίνο είναι «σοβαρός κίνδυνος» επειδή βρίσκεται στην ίδια γραμμή με την απερχόμενη πρόεδρο, η οποία επιμένει ότι το νησί είναι de facto ανεξάρτητο.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

Ήττα 80-69 για τον Ολυμπιακό από τη Μπασκόνια, για την 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκας

Σε αγώνες κατάταξης πλέον η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, καθώς ηττήθηκε 13-8 από την Κροατία στη νοκ άουτ αναμέτρηση για τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο έως το μεσημέρι στην Αττική και χιονοπτώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια ορεινά του νομού. Θερμοκρασία από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα