back to top
19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Εν ψυχρώ δολοφονία τα ξημερώματα στο Νέο Κόσμο. Νεκρός ένας 44χρονος, από πυρά αγνώστων ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων, στη συμβολή των οδών Ηλία Ηλιού και Φρατζή.

Οι δράστες πλησίασαν το θύμα με αυτοκίνητο και το πυροβόλησαν δεκάδες φορές με ημιαυτόματο όπλο. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο συνέλλεξαν δεκάδες κάλυκες, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Κλιμακώνονται οι επιθέσεις από ΗΠΑ και Βρετανία σε θέσεις των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, εν μέσω του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα. Ένας νέος βομβαρδισμός έπληξε την πόλη Χοντέιντα στη δυτική Υεμένη, πλήγμα που ήρθε ως απάντηση σε μία επίθεση με ρουκέτα που εξαπέλυσαν οι Χούθι από αυτή την πόλη-λιμάνι. Η ισλαμιστική οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν δηλώνει ότι θα απαντήσει δυναμικά στο κύμα επιθέσεων που δέχεται.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε ότι «κανείς» δεν θα σταματήσει τη χώρα του στον πόλεμο που ξεκίνησε στη Λωρίδα της Γάζας, ως αντίποινα για την φονική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. “Ούτε η Χάγη, ούτε ο Άξονας του Κακού, ούτε κανείς άλλος», δήλωσε ο Νετανιάχου, αναφερόμενος ειδικότερα στο αίτημα της Νότιας Αφρικής ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, που κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο μεταξύ, περίπου 120.000 Ισραηλινοί διαδήλωσαν χθες στο Τελ Αβίβ, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατηγορώντας την κυβέρνησή του ότι δεν κάνει αρκετά για να διασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων που εξακολουθεί να κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες ισραηλινές πόλεις.

Εξάλλου, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στην Ουάσινγκτον και στο Λονδίνο, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό και απαιτώντας «άμεση» κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Παράλληλα, επέκριναν την υποστήριξη των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Βρετανίας στο Ισραήλ.

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να τα βάζει με το «τέρας της ακρίβειας» και να «πολεμάει εκείνους που πατώντας πάνω σε ένα υπαρκτό παγκόσμιο πρόβλημα εκμεταλλεύονται χρόνιες αδυναμίες της αγοράς», έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Γαλάτσι, όπου συνομίλησε με κατοίκους

Σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τη στάση που οφείλουν να κρατήσουν οι βουλευτές όταν έρθει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών έστειλε ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. «Είναι ζητήματα ταυτοτικά, τόνισε και διερωτήθηκε “αν όχι η Αριστερά, ποιος;”.

Τραγικό τέλος για άγνωστο, η σορός του οποίου εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε υπόγειο χώρο οικοδομής, επί της οδού Αλκής στην Αθήνα.

Περίπου 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πόλη Πιστόια της κεντρικής Ιταλίας όταν υποχώρησε το πάτωμα αίθουσας στον πρώτο όροφο, στην οποία βρισκόταν σε εξέλιξη πάρτι γάμου και οι καλεσμένοι βρέθηκαν στο ισόγειο. Στους τραυματίες συμπεριλαμβάνονται το νιόπαντρο ζευγάρι και τρία παιδιά.

Σε επιφυλακή παραμένει το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Σε 24ωρη λειτουργία βρίσκονται το Υπνωτήριο, στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων επί των οδών Αχαρνών και Λιοσίων, όπως και το πρόγραμμα Street Work. Αναφορές για ανθρώπους που έχουν ανάγκη, στον τετραψήφιο αριθμό 1595. Όλες οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Ανοιχτά μπορούν να είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων. Τα εμπορικά θα λειτουργήσουν ως τις 6 το απόγευμα και ως τις 8 τα πολυκαταστήματα.

Συγχαρητήρια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση στην εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Τα κορίτσια της Εθνικής Πόλο επικράτησαν 7-6 της Ιταλίας.

Την πρώτη θέση στο αεροβόλο πιστόλι στα 10μ. κατέκτησε η Άννα Κορακάκη, στο γκραν πρι που διεξάγεται στο Ρούσε της Σλοβενίας.

Για την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν: Στις τρεις Παναιτωλικός – Άρης. Στις πέντε Κηφισιά – Ολυμπιακός. Πέντε και μισή Αστέρας Τρίπολης – Βόλος Οκτώ και μισή ΑΕΚ – Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα. Χθες Ατρόμητος- ΟΦΗ 1-1 και Λαμία- Πανσερραϊκός 0-2.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος, στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Θερμοκρασία από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα