back to top
18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δ. Λημνιωτάκη: Πολύ σημαντικός ο θεσμός των δημοτικών ιατρείων-Δεν κάνουμε ερωτήσεις, δεν ζητάμε χαρτιά

Διαβάστε επίσης

Η προστασία της υγείας και η ανάπτυξη της ευημερίας σε κάθε κοινωνία συνδέονται αναπόσπαστα με την ποσότητα και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, την ισότητα στην κατανομή τους, τον βαθμό προσβασιμότητας, όπως και την βιωσιμότητα του συστήματος, τον τρόπο αναδιανομής του εισοδήματος, αλλά και με την συμμετοχή των πολιτών στις δαπάνες υγείας.

Στα κατά τόπους δημοτικά ιατρεία παρέχεται φροντίδα σε ανασφάλιστους,  άπορους, άνεργους, ηλικιωμένους ανθρώπους χαμηλού εισοδήματος και μετανάστες, με δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμάκων και  διενέργειας διαγνωστικών εξετάσεων.

«Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας δημιουργεί δεσμούς στην κοινότητα, στην γειτονιά. Είναι πολύ σημαντικός ο θεσμός των δημοτικών ιατρείων…. Μπορούν να απευθυνθούν εκεί και να αναζητήσουν εύκολα βοήθεια επειδή δεν κάνουμε ερωτήσεις, δεν ζητάμε χαρτιά, δεν είμαστε αδιάκριτοι. Οι  δημότες μπορούν να ζητήσουν να κάνουν προληπτικές εξετάσεις αλλά και συμβουλευτική ιατρική καθοδήγηση… Στη συνέχεια,  μπορούν επανέλθουν για να παραπεμφθούν σε μεγάλα Ιατρικά Κέντρα ή Νοσοκομεία» τόνισε στον Αθήνα 984,  η Δέσποινα Λημνιωτάκη, Κοινωνική Ψυχολόγος και Εντεταλμένη Σύμβουλος στον τομέα Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων με ευθύνη την εποπτεία και των συντονισμό των δράσεων του Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής και Προαγωγής της Υγείας για τον Δήμο Αθηναίων.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου και τις  δράσεις που αφιερώνει ο πρώτος Δήμος της χώρας στην πρόληψη ολόκληρη την εβδομάδα με δωρεάν εξετάσεις από γυναικολόγους, μαστολόγους και δερματολόγους στα πολυδύναμα δημοτικά ιατρεία, η κυρία Λημνιωτάκη ανέδειξε τη σημασία επίτευξης αυτού του στόχου, σε συνέντευξή της στον Γιώργο Αποστολίδη.

«Θέλουμε να πετύχουμε την επανεκκίνηση των δημοτικών ιατρείων. Προτάσσουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα και την πρόληψη μέσα από τη διενέργεια γυναικολογικών εξετάσεων με κλινική εξέταση, συνταγογράφηση και συμβουλευτική πρόληψης, καθώς επίσης και καθορισμό ραντεβού για τον ουρολογικό καρκίνο στους άντρες…  Επιδιώκουμε  να χτυπήσουμε και την κουλτούρα νοσοκομείου γιατί οι εμείς οι Έλληνες έχουμε συνηθίσει να πηγαίνουμε κατευθείαν στο νοσοκομείο με το που θα αισθανθούμε κάτι. Θέλουμε πλέον να κατευθύνουμε τους πολίτες για τον  πρώτο έλεγχο  στα δημοτικά ιατρεία. Αυτό χτίζουμε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά, κλείνοντας η Δέσποινα Λημνιωτάκη.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι αυτή την εβδομάδα στο 1ο, 2ο, 3ο και 6ο Δημοτικό ιατρείο της Αθήνας, Γυναικολόγοι και Δερματολόγοι θα παρέχουν στους δημότες δωρεάν προληπτικές εξετάσεις. Ταυτόχρονα, όλα τα Πολυδύναμα Κέντρα θα δέχονται τηλεφωνικά ραντεβού για προληπτικές εξετάσεις ουρολογικού καρκίνου, οι οποίες θα δρομολογούνται σε μεταγενέστερο χρόνο λόγω της προετοιμασίας η οποία απαιτείται.
*Το 1ο Πολυδύναμο Κέντρο – Δημοτικό Ιατρείο – Καλφοπούλειο Υγειονομικό Κέντρο βρίσκεται στην οδό  Σόλωνος 78 στο κέντρο, λειτουργεί από τις 08:00-20:00  και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 210. 3626587.
*Το 2ο Πολυδύναμο Κέντρο – Δημοτικό Ιατρείο – Νέος Κόσμος βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμίθ, ενώ το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι:   210. 9239865.
*Το 3ο Πολυδύναμο Κέντρο – Δημοτικό Ιατρείο – Πετράλωνα, έχει ωράριο εργασίας 08:00 έως 20:00 βρίσκεται στην Πειραιώς 108, 1ος όροφος και τα τηλέφωνα είναι: 210. 3427515 – 210 3427513.

*Το 6ο Πολυδύναμο Κέντρο – Δημοτικό Ιατρείο – Κυψέλη λειτουργεί με  ωράριο εργασίας 08:00 έως 20:00,  βρίσκεται στην οδό  Χανίων 4β και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: 210 8836200.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα