back to top
18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σε τουλάχιστον τρεις συλλήψεις για όπλα και εκρηκτικά προχώρησε η αστυνομία στο πλαίσιο επιχείρησης για το οργανωμένο έγκλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι γνωστός αντιεξουσιαστής και πρώην ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Σε έρευνες που έγιναν εντοπίστηκαν όπλα, σφαίρες και εκρηκτικά.

Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες, εν αναμονή της συνάντησης που θα έχει αντιπροσωπεία τους την Τρίτη με τον πρωθυπουργό. Σε συμβολικό αποκλεισμό προχωρούν στη μία το μεσημέρι αγρότες στο Δερβένι και στα Νέα Μουδανιά. Μία ώρα αργότερα αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαίας προχωρούν στο άνοιγμα των διοδίων στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου.

«Οι άνθρωποι μοχθούν εδώ και χρόνια και έχουν γίνει οι σύγχρονοι σίσυφοι της κοινωνίας. Είναι αδιανόητο το να είσαι αγρότης και να μην μπορείς να επιβιώσεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης από το μπλόκο του Ε65 στην Καρδίτσα. Στις 11 το πρωί αρχίζει στη Λάρισα με ομιλία του κυρίου Κασσελάκη, το Περιφερειακό Συνέδριο Θεσσαλίας, που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διεθνής ανησυχία για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά την εντολή του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να διατάξει τον στρατό να υποβάλει ένα διττό σχέδιο εκκένωσης απομάκρυνσης των αμάχων από τη μεθοριακή πόλη Ράφα και καταστροφής της Χαμάς σε αυτό το τελευταίο καταφύγιο περίπου 1,5 εκ. εκτοπισμένων παλαιστινίων.

“Μια ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Ράφα θα έχει καταστροφικές συνέπειες, επιδεινώνοντας μια ήδη οικτρή ανθρωπιστική κατάσταση και έναν αβάσταχτο απολογισμό θυμάτων μεταξύ των αμάχων” τονίζει ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

Στη Συρία, η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε σήμερα ισραηλινούς πυραύλους στα περίχωρα της Δαμασκού, σύμφωνα με ανακοίνωση των συριακών ενόπλων δυνάμεων που μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων SANA.

“Η επικείμενη απόκτηση έως και 40 μαχητικών F-35 αποδεικνύει το βάθος των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και αναδεικνύει την εξαιρετική αμυντική συνεργασία Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών”, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν. ”Η σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας βρίσκονται στο υψηλότερο ιστορικά επίπεδο”, δήλωσε από την πλευρά του ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών. Οι κύριοι Γεραπετρίτης και Μπλίνκεν υπέγραψαν την προσχώρηση της Ελλάδας στις Συμφωνίες διαστημικής συνεργασίας «Άρτεμις», που εντάσσεται στο πλαίσιο του 5ου Στρατηγικού Διαλόγου των δύο χωρών.

Τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. «Δίκαιος και εργατικός υπερασπιζόταν με ορμητικό πάθος τα πιστεύω του και δεν ζύγισε ποτέ το πολιτικό κόστος μπροστά στο εθνικό συμφέρον», αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας στην Πενσιλβάνια, δεσμεύτηκε ότι εφόσον επανεκλεγεί στις φετινές προεδρικές εκλογές, θα άρει όλους τους περιορισμούς στην οπλοκατοχή, που εισήγαγε η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Νίκη του Παναθηναϊκού 74 – 63 επί της Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ για την 26 αγωνιστικής της Ευρωλίγκα.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν στην Αττική. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα