back to top
22.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Στο Σύνταγμα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Εκεί βρίσκεται ο Σπύρος Χαλικίας ο οποίος θα μας μεταφέρει την εικόνα που επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Φοιτητές έγραψαν με κόκκινη μπογιά εκ νέου τα ονόματα των 57 θυμάτων στα Τέμπη, έξω από τη Βουλή μετά το χθεσινοβραδινό σβήσιμό τους από συνεργείο του Δήμου, έπειτα από αίτημα του Φρούραρχου.

“Ουδέποτε η Δημοτική μας Αρχή, έδωσε οποιαδήποτε άδεια, έγκριση ή εντολή για να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων” τόνισε η Αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αθηναίων Ρωξάνη Μπέη. Ζητάμε ξανά συγνώμη- είπε- και από τις οικογένειες των θυμάτων αλλά και από τους πολίτες. Αντιδράσεις και στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πρόσβαση στην επίμαχη δικογραφία του εφέτη ανακριτή της Λάρισας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών δόθηκε στους βουλευτές – μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής. Η 8η Μαρτίου παραμένει ως διορία προθεσμία για την κατάθεση των πορισμάτων των κομμάτων.

Καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν εμπεριέχονται μέσα στη δικογραφία οι απολογίες των κατηγορουμένων. Ελλιπέστατη χαρακτήρισε τη δικογραφία και το μέλος της εξεταστικής επιτροπής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη.

Στον ορισμό νέου πραγματογνώμονα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, προσανατολίζεται ο Εφέτης ειδικός ανακριτής μετά τις διαφορές που έχουν ανακύψει σε κρίσιμα θέματα σε σχέση με την έκρηξη που συνόδευσε τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών η κυβέρνηση εφαρμόζει τις συνήθεις πλέον πρακτικές κατάχρησης της εξουσίας με απόλυτο έλεγχο της δικαιοσύνης προκειμένου να ολοκληρώσει το σχέδιο συγκάλυψης που έχει ξεκινήσει, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 20χρονης Μάρθης που έχασε τη ζωή της το βράδυ της τραγωδίας.

«Από την 1η Απριλίου θα τεθεί σε ισχύ η αύξηση του κατώτατου μισθού» γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο. Επί τάπητρος και μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

“Αποξενωμένος ο Πρωθυπουργός από την πραγματικότητα, αναφέρθηκε στο υπουργικό συμβούλιο στην πολύμηνη μάχη της κυβέρνησης «για να κάνει ακόμη πιο προσιτές τις τιμές στο ράφι” Οι τιμές, δηλαδή, σήμερα σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη είναι προσιτές. Αυτό αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, δια του αρμόδιου τομεάρχη ανάπτυξης Γιώργου Νικητιάδη.

Όπως επισημαίνει ο κ. Νικητιάδης ο πληθωρισμός των τροφίμων, στη χώρα μας αυξήθηκε κατά 8,3% την περίοδο Ιανουαρίου 2023- Ιανουαρίου 2024, την ώρα που στην ΕΕ αυξήθηκε μόλις κατά 4,8%

Την παράταση για έναν συν έναν μήνα αποφάσισε η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς τεχνικά προβλήματα το έργο διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές.

Ταξιδιωτικές οδηγίες εξέδωσε ο ΕΟΔΥ, μετά την έξαρση κρουσμάτων ιλαράς σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συστήνοντας για πρώτη φορά πλήρη εμβολιασμό πριν από το ταξίδι σε μία συγκεκριμένη χώρα της Ένωσης.

Οι ταξιδιώτες σε χώρες με έξαρση κρουσμάτων και ιδιαίτερα στη Ρουμανία, συστήνεται
να επιβεβαιώνουν τον πλήρη εμβολιασμό τους με δύο δόσεις του μικτού εμβολίου ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας

Ισραηλινά πυρά στοίχισαν τη ζωή σε 104 ανθρώπους που περίμεναν να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη της Γάζας αναφέρουν υγειονομικές αρχές. Δεκάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να φθάσουν τα φορτηγά με την βοήθεια.

Και ο καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ. Τριήμερη κακοκαιρία από αργά απόψε με καταιγίδες και χαλάζι, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα