back to top
19.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

19.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Ο Ντόναλντ Τραμπ δύναται να είναι υποψήφιος Πρόεδρος στις προκριματικές των Ρεπουμπλικανών στο Κολοράντο για τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ αποφάσισε ομόφωνα το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ανατρέποντας τη δικαστική απόφαση που τον απέκλειε από τις προκριματικές εκλογές στο Κολοράντο, με φόντο την εισβολή
στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Στην τελική ευθεία η ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων, εν μέσω αντιδράσεων από αντιπολίτευση και φοιτητές. Το σχετικό νομοσχέδιο εισάγεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Τετάρτη ,με την διαδικασία να ολοκληρώνεται την Παρασκευή, ημέρα ψήφισης του .Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

“Θα είμαστε δίπλα σας όχι ως παράγοντες ακινησίας αλλά ως παράγοντες προόδου που θέλουν την προοπτική της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης” τόνισε -μεταξύ άλλων -ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη συνάντηση του με Πρυτάνεις στη Βουλή, συνεχίζοντας τον διάλογο με τους εκπαιδευτικούς φορείς σχετικά με το νομοσχέδιο.

Την άμεση παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προκάλεσαν δημοσιεύματα περί διαρροής προσωπικών δεδομένων αποδήμων από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Καλοδεχούμενη χαρακτήρισε την
έρευνα, μέσω του Χ, η ευρωβουλευτής τονίζοντας ότι θα συνεργαστεί με την Αρχή σε ό,τι της ζητηθεί ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Επίκαιρη ερώτηση για το θέμα κατέθεσε στη Βουλή η αρμόδια Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου. Ζητά να πληροφορηθεί ποια μέτρα πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση για τη διασφάλιση του αδιάβλητου χαρακτήρα των ευρωεκλογών στη χώρα μας.

Τεράστιο πολιτικό και νομικό ζήτημα, χαρακτηρίζουν το θέμα που έχει ανακύψει 4 βουλευτές του ΚΚΕ μέσω ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή. Επίσης το κόμμα κατέθεσε κατεπείγουσα ερώτηση και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στις 11 Μαρτίου θα γίνει η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

“Αν η κυβέρνηση προτίθεται να σεβαστεί εμπράκτως με την αναγκαία νομοθετική πρωτοβουλία, την επιθυμία του ενός εκατομμυρίου πολιτών, που στηρίζουν το ψήφισμα των συγγενών των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, ρωτά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και εισηγητής στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της βουλής Βασίλης Κόκκαλης, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

«Η Εισαγγελεία Εφετών Λάρισας είναι αρμόδια να κρίνει κάθε φορά το υλικό που θα αποσταλεί σε άλλη αρχή» απαντούν κύκλοι του προεδρείου της εξεταστικής επιτροπής στα αιτήματα των κομμάτων, με τελευταίο το ΠΑΣΟΚ να αποσταλεί στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη το σύνολο της μέχρι τώρα δικογραφίας για το τραγικό δυστύχημα.

Ξεπέρασαν τα 1,45 δισεκατομμύρια οι ψηφιακές συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο το 2023,σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στην Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη περνάνε ο τίτλος της «Ελευθεροτυπίας», της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» και της ιστοσελίδας enet.gr. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αντίτιμο έφτασε στα 8, 1 εκατ. ευρώ ευρώ.

Για τις εκλογές στην ΚΕΔΕ μας ενημερώνει ο Γιώργος Μανουσακάκης…

Στη φυλακή μετά την απολογία του o 44χρονος, Αλβανικής καταγωγής που οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη για εμπλοκή σε κύκλωμα Σέρβων εκτελεστών, που πρόσφατα εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές μετέφερε οπλισμό που χρησιμοποιήθηκε σε πράξεις ανθρωποκτονιών.

Τις εκκλήσεις προς τη Ρωσία να επιτρέψει μια ανεξάρτητη διεθνή έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι σε φυλακή στον Αρκτικό Κύκλο, επανέλαβαν 43 χώρες. Η πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λότε Κνούντσεν στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη απηύθυνε το κάλεσμα, εκ μέρους των 27 κρατών της Ε.Ε. και 16 άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένων του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας.

Πάνω από 1,3 τόνους κοκαΐνης που ήταν κρυμμένη σε κατεψυγμένα ψάρια ανακάλυψε η Πορτογαλική αστυνομία. Συνελήφθησαν επτά άνδρες. Το φορτίο επρόκειτο να διακινηθεί στην Ευρώπη και ξεφορτώθηκε στο λιμάνι της Λισαβόνας από τον Ισημερινό.

Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός ΠΑΟΚ- Άρης και Λαμία- ΑΕΚ τα αντίπαλα ζευγάρια στην πρώτη αγωνιστική, στις 10 Μαρτίου για τα πλέι οφ της Σουπερλίγκας.

Στις 16 Μαρτίου αγωνίζονται:

Αστέρας Τρίπολης – Βόλος

Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα

Κηφισιά – ΟΦΗ

Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός

Και ο καιρός: Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες αύριο στην Αττική. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα