back to top
23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Ολονύχτιο αναμένεται να είναι το γλέντι των καρναβαλιστών που αποχαιρετούν την φετινή αποκριά.

Τα σκήπτρα παίρνουν αύριο τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας με το πέταγμα του χαρταετού και τους παραδοσιακούς νηστίσιμους μεζέδες.

Κοσμοσυρροή στην ιχθυαγορά που θα παραμείνει ανοιχτή όλο το βράδυ έως αύριο το μεσημέρι. Aπό τις 10 το πρωί αύριο έως τις δύο μετά το μεσημέρι το βανάκι του Α984 θα βρίσκεται στη Βαρβάκειο αγορά.

Ανοιχτά με συνεχόμενο ωράριο μέχρι αύριο το μεσημέρι είναι και τα καταστήματα στην Αγορά του Καταναλωτή στου Ρέντη.

Ο Δήμος Αθηναίων πιστός στο ραντεβού της Καθαράς Δευτέρας καλεί αύριο στο λόφο του Φιλοπάππου δημότες και επισκέπτες να γιορτάσουν μαζί την έναρξη της Σαρακοστής, με παραδοσιακά κεράσματα και φυσικά γλέντι και μουσική από το συγκρότημα «Χάρισμα. Όπως κάθε χρόνο η φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων θα δώσει ορχηστρικά το προσκλητήριο καλωσόρισμα.

Στις 11 το πρωί στο Άλσος Προμπονά θα πραγματοποιηθεί -υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων – εκδήλωση της οργάνωσης ”Κοινωνική εγγύτητα’’ για ΑμεΕΑ.

Συμφωνία ΕΕ-Αιγύπτου σε έξι στρατηγικούς τομείς, μεταξύ αυτών, το φλέγον θέμα των μεταναστευτικών ροών με ταυτόχρονη στήριξη της αιγυπτιακής οικονομίας με κονδύλια 7,4 δις ευρώ για την 4ετία 2024-2027 συνυπέγραψαν σήμερα στο Κάιρο η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσυ.

Η συμφωνία – ορόσημο επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια Συνόδου με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών Ελλάδας – Βελγίου – Ιταλίας, του Κύπριου Προέδρου και του Αυστριακού Καγκελαρίου.

Στην κατ ιδίαν συνάντησή τους, Αλ Σίσυ και Μητσοτάκης, συμφώνησαν και από κοινού ανακοίνωσαν τη σύσταση Ανώτατου Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου, με κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν ότι η πρώτη συνεδρίαση θα διεξαχθεί στην Αθήνα.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν επανεκλέγεται για πέμπτη συνεχή θητεία, και γίνεται ο μακροβιότερος Πρόεδρος της Ρωσίας, μετά τον Ιωσήφ Στάλιν. Με καταμετρημένο περισσότερο από 24% των ψήφων ο ισχυρός άντρας του Κρεμλίνου συγκεντρώνει ποσοστό το 87,97%.

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις της Διεθνούς Κοινότητας που κάνουν λόγο για ανελεύθερες, παράτυπες ή αντιδημοκρατικές εκλογές

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές εκλογές «δεν είναι προφανώς ούτε ελεύθερες, ούτε δίκαιες», δεδομένου ότι ο Πούτιν έχει φυλακίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους και εμπόδισε άλλους να είναι υποψήφιοι εναντίον του..

«δεν μοιάζουν έτσι οι ελεύθερες και δίκαιες εκλογές»,δήλωσε ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών επισημαίνοντας ότι η ψηφοφορία είναι παράνομη στα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη.

Για ‘’απομίμηση εκλογών που στερούνται νομιμοποίησης’’ έκανε λόγο ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

”Oι εκλογές στην Ρωσία δεν είναι νόμιμες, ελεύθερες και δίκαιες.. Η ψηφοφορία διεξήχθη σε πλαίσιο βαριάς καταστολής» και, στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας, κατά παραβίαση του διεθνούς δικαίου’’ σχολίασε η πολωνική διπλωματία.

Ήδη από το πρωί ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν με συνέντευξή του στην γαλλική parisien δήλωσε: ‘’Δεν θα συγχαρώ τον Βλάντιμιρ Πούτιν για τη σίγουρη επανεκλογή του γιατί είναι ραμμένη με το θάνατο εκείνων που μάχονται για τον πλουραλισμό στη Ρωσία’’

Έως αργά το βράδυ της Κυριακής συνεχίστηκε το μπαράζ σκληρών ανακοινώσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στο φόντο δημοσιευμάτων για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη στο εξωτερικό.

Η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για ανακόλουθες και αντιφατικές ανακοινώσεις και ζητά να απαντηθούν τα πέντε αμείλικτα – όπως τα χαρακτηρίζει – ερωτήματα αναφορικά, με τον λαβύρινθο των επιχειρήσεων και τις διαδρομές χρήματος του Στέφανου Κασσελάκη. Ανάμεσα σε αυτά: η προέλευση των χρημάτων για την ίδρυση των επιχειρήσεων στον φορολογικό παράδεισο” του Delaware των ΗΠΑ, ποιος υπέγραψε για την πρόσφατη δανειοδότηση των media του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίσης και πως συνάδει η πολυτελής βίλα που περνά τις διακοπές της η οικογένεια Κασσελάκη να δηλώνεται ως έδρα εταιρείας με μηδενική επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η Κουμουνδούρου καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι συντηρεί τεχνητά το θέμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας Κασσελάκη προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη τόσο από την υπόθεση των Τεμπών όσο και από το βαρύτατο σκάνδαλο της διοχέτευσης προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού “. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπολύει πυρά και κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ: ‘’Ο κ Ανδρουλάκης από παρακολουθούμενος είναι αναγκασμένος να βοηθήσει τον δράστη του. Και επειδή δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, πόσο μάλλον σε αγγλόφωνο περιβάλλον, ας του εξηγήσει κάποιος ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν φορολογικούς παραδείσους” αναφέρει μεταξύ άλλων το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το γάντι σήκωσε το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Με ανακοίνωσή του παραπέμπει στα όσα αναφέρονται για το Delaware στην έκθεση της ειδικής Επιτροπής του Eυρωπϊκού Κοινοβουλίου για τα panama Papers, καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν λέει λέξη για την ταμπακιέρα – τις επιχειρηματικές δραστηριότητες Κασσελάκη δηλαδή – ενώ χαρακτηρίζει κοροϊδία το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης υπόσχεται φορολογική δικαιοσύνη την ώρα που ο ίδιος επιλέγει για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες τον “φορολογικό παράδεισο” του Delaware.

Ποινική δίωξη σε βάρος φυσικού προσώπου άσκησε η εισαγγελέας Λιβαδειάς για την υπόθεση της βάναυσης κακοποίησης και τον θάνατο του χάσκι στην Αράχωβα, πριν από 4εις σχεδόν μήνες, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τηλεόραση του open η δικηγόρος Ανθούλα Ανασόγλου. Δικαιωμένοι δηλώνουν εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων καθώς και η κτηνίατρος που εξέτασε αρχικά το άτυχο ζώο και διέγνωσε κακοποίηση από άνθρωπο.

Ανοιχτοί θα είναι αύριο φούρνοι και ζαχαροπλαστεία. Αρκετές αλυσίδες super market ανακοίνωσαν ότι θα λειτουργήσουν από τις οκτώ το πρωί έως τις δύο μετά το μεσημέρι. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι Λαϊκές αγορές.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο Καθαρά Δευτέρα στην Αττική, με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 12,1 βαθμοί, αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα