back to top
19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Εντείνονται σήμερα τα καιρικά φαινόμενα, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, αλλά και χαλαζοπτώσεις κατά τόπους. Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για περιορισμένη πτώση χιονιού σε ορεινά της βόρειας Ελλάδας, σύμφωνα με μετεωρολόγους. Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει σχεδόν ως το τέλος της εβδομάδας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στις περιοχές με βροχοπτώσεις. Προβλήματα χθες βράδυ στους δρόμους της Αττικής, λόγω της ισχυρής καταιγίδας.

Τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές ή ανασχηματισμό, έβαλε ο Πρωθυπουργός, κατά τη χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στο Star.

Για την οικονομία, είπε ότι η δέσμευση για μείωση των φόρων ισχύει στο ακέραιο, όπως ισχύει και το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης.

Ερωτηθείς σχετικά για τον Εβρο, απάντησε ότι δεν θεωρεί πως έγινε κάτι αξιοσημείωτο το οποίο να χρήζει όλης αυτής της συζήτησης. Υπογράμμισε ότι η κοίτη του ποταμού παίζει παιχνίδια – όπως είπε – μετακινείται – “όμως η συνοριακή γραμμή είναι η ίδια” και χαρακτήρισε αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας την κατασκευή του φράκτη. Αναφερόμενος στην απόφαση για άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων, είπε ότι αυτή είναι η ασφαλέστερη και καταλληλότερη στιγμή, και ενθάρρυνε τους γονείς να μην φοβηθούν να στείλουν τα παιδιά σχολείο, εκτός αν έχουν ειδικούς λόγους.

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη, ενώ την Πέμπτη θα προεδρεύσει του Υπουργικού Συμβουλίου στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πακέτο δημοσιονομικής επέκτασης ύψους 13,4 δισεκατομμυρίων ευρώ με βασικό άξονα τη στήριξη της εργασίας και όχι την αναστολή της και ορίζοντα το επόμενο 4μηνο, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, “ Μένουμε Όρθιοι 2” στο Ζάππειο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, “αγκαλιά με το λεφτόδεντρο, παραμένει ανεύθυνος”, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Στους 173 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορονοϊό στη χώρα μας. Τέσσερα τα νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο. 18 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Συναγερμός σήμανε αργά χθες το βράδυ στην περιοχή της Κορίνθου, μετά από θετικό δείγμα σε τεστ κορονοϊού που εντοπίστηκε σε 62χρονη. Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικό ηλεκτρονικό μέσο, αμέσως δόθηκε εντολή να διακομιστεί σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

Πάνω από 346.000 οι θάνατοι από κορονοϊο όλον τον κόσμο. Σχεδόν 5,5 εκατομμύρια τα κρούσματα. Στη Βραζιλία ο ημερήσιος απολογισμός θανάτων ξεπέρασε και τις ΗΠΑ, με 807 νεκρούς. Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στη Χιλή, με σχεδόν 5.000 μολύνσεις το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Μεταξύ αυτών που βρέθηκαν θετικοί και ο υπουργός Δημοσίων Έργων, Αλφρέδο Μορένο.

Οι χώρες όπου τα κρούσματα μειώνονται μπορεί να αντιμετωπίσουν μια «άμεση δεύτερη κορύφωση» αν άρουν πολύ νωρίς τα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η αύξηση των δημοσίων δαπανών σε συνδυασμό με τη μείωση των εσόδων από τη φορολογία πλήττει τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου που βρίσκονται αντιμέτωπες με χρέος άνω των 17 τρισ. δολαρίων εξαιτίας της πανδημίας, γράφουν οι Financial Times.

Από την 1η έως την 26η Ιουνίου ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία. Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως, επί του παρόντος δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία. Οι τάξεις με ως 15 μαθητές θα λειτουργούν καθημερινά, ενώ αν υπερβαίνουν τον αριθμό αυτό εκ περιτροπής.

Κόβεται από 1ης Ιουνίου η άδεια ειδικού σκοπού στους δημοσίους υπαλλήλους, σύμφωνα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Θα χορηγείται μόνο σε αυτούς που τα παιδιά τους θα πηγαίνουν εκ περιτροπής στο σχολείο.

Με εργαλείο τη ρήτρα απασχόλησης επιχειρεί η κυβέρνηση να περιορίσει τον κίνδυνο της αύξησης των απολύσεων και κατ΄επέκταση του ποσοστού της ανεργίας στη χώρα μας, υπό την βαριά σκιά της υγειονομικής κρίσης.

Ωστόσο, η διατήρηση των θέσεων εργασίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αν κάποια επιχείρηση κάνει χρήση των μέτρων στήριξης που σε αρκετές περιπτώσεις θα διαρκέσουν έως το Σεπτέμβριο με προοπτικής παράτασης της ισχύος τους, εφόσον απαιτηθεί.

Συνεχείς οι σεισμικές δονήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης. Δύο σεισμοί στην Κάσο, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, μεγέθους 3,3 και 3,7 Ρίχτερ.

Συμφωνία επί της αρχής γερμανικής Κυβέρνησης και Lufthansa για τη διάσωση του αερομεταφορέα,με κρατική χρηματοδότηση. Το ύψος της βοήθειας που θα λάβει η αεροπορική εταιρία ανέρχεται σε 9 δισεκατομμύρια ευρώ και το κράτος αποκτά μερίδιο 20%. Μένει πλέον η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 22 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα