back to top
19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Θρήνος στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών – 19 μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί, βρήκαν τραγικό θάνατο από επίθεση ενόπλου σε δημοτικό σχολείο της κοινότητας Ουβάλντε ενώ σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται τουλάχιστον άλλοι δύο άνθρωποι, ένα κοριτσάκι 10 ετών και μια γυναίκα 66 χρόνων.

Δράστης είναι ο 18χρονος Σαλβαντόρ Ράμος, ο οποίος σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, είναι νεκρός. Πριν ξεκινήσει για το σχολείο έβαλε στο στόχαστρο τη γιαγιά του, η οποία κατά πληροφορίες του CNN, είναι και αυτή νεκρή.

Τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης, μιας από τις χειρότερες του είδους εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ, παραμένουν άγνωστα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες ως το Σάββατο καλώντας να αναληφθεί δράση για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των επιθέσεων με τη χρήση πυροβόλων όπλων. «Πότε για τ’ όνομα του Θεού θα ορθώσουμε το ανάστημά μας μπροστά στο λόμπι των όπλων;» διερωτήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Είμαι αποκαρδιωμένος και κουρασμένος», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός όπου συμμετείχε μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, σε δείπνο με αντικείμενο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη και τον παγκόσμιο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο τοπίο που διαμορφώνεται μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η χώρα μας υλοποιεί και δρομολογεί στρατηγικής σημασίας επενδύσεις για τη διεύρυνση και αναβάθμιση των υποδομών της, ώστε να αποτελέσει πύλη εισόδου για την εισροή ενέργειας στην Ευρώπη και την ΕΕ.

Δύσκολα θα καταλήξουν σε συμφωνία οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό αργό πετρέλαιο στην σύνοδο κορυφής την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αυστηρό μήνυμα της Κομισιόν για τις προκλήσεις της Άγκυρας. «Ο σεβασμός προς τους γείτονες και η ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπινάντ.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο ηγέτης μίας κυβέρνησης κράτους-μέλους της ΕΕ, τον οποίο αναγνωρίζει όλος ο κόσμος», σημείωσε.

«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Τουρκίας, να συνεργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σε μία ακόμα ευθεία αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων προχώρησε η Άγκυρα καθώς ο υδρογραφικός σταθμός της Τουρκίας εξέδωσε παράνομη Navtex. Με αυτην στέλνει στην καρδιά του Αιγαίου, ανάμεσα στον Αη Στράτη, τη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Χίο, το ερευνητικό σκάφος Γιουνούζ.

Άμεσα ξεκινά η διαδικασία απόκτησης των μαχητικών F-35, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είχε συνάντηση με στελέχη του Προγράμματος για το μαχητικό αεροσκάφος.

Προκλινικές δοκιμές εμβολίων κατά της ευλογιάς των πιθήκων, πραγματοποιεί η moderna καθώς η ασθένεια εξαπλώνεται σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη. Χθες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε πως έχουν καταγραφεί 131 επιβεβαιωμένα κρούσματα και άλλα 106 ύποπτα αφότου καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στις 7 Μαΐου. Εξι, πλέον, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ιταλία.

6.194 κρούσματα του νέου κορονοιού στη χώρα. 11 άνθρωποι κατέληξαν. 149 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι.

Διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Ιουλίου στην Ελβετία προκειμένου να συγκεντρωθούν πόροι μετά τη ρωσική εισβολή, ανακοίνωσε ο Ελβετός πρόεδρος από το Νταβός. Όπως διευκρίνισε ο Ουκρανός πρωθυπουργός το συνολικό κόστος των καταστροφών στη χώρα φθάνει στα 600 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών σημειώθηκε 10 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, 10 χλμ. δυτικά του Καστρακίου Αιτωλοακαρνανίας. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Αγρίνιο, Πάτρα, Άρτα, Πρέβεζα και Ιωάννινα. Το εστιακό βάθος της δόνησης καταγράφηκε στα 18,7 χιλιόμετρα.

Ημερίδα με γενικό τίτλο «35 χρόνια Ελεύθερη Ραδιοφωνία» και δύο στρογγυλά τραπέζια συζητήσεων διοργανώνει αύριο ο Αθήνα 984 από τις 12 έως τις δυο μετά το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Δύο θα είναι οι θεματικές ενότητες της συζήτησης. Ενημέρωση: Αλήθειες, ψέματα, Fake News και Πραγματικότητα» και

Το Μουσικό Ραδιόφωνο Σήμερα.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτην την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα