back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

“Μέγα και ασυγχώρητο λάθος” χαρακτηρίζει την υπόθεση των υποκλοπών από την ΕΥΠ ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής που θα δημοσιευθεί αύριο, διαβεβαιώνει ότι ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί, ενώ παράλληλα δηλώνει ότι οφείλει “μία συγγνώμη στον Νίκο Ανδρουλάκη’’.

Την Δευτέρα εξάλλου, ο πρωθυπουργός, θα προβεί σε αναλυτικές δηλώσεις για το ζήτημα, στις οποίες αναμένεται να τοποθετηθεί και για τις παραιτήσεις του διευθυντή του γραφείου του Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντος.Με νεότερη ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής χαρακτηρίζει ‘’άθλια κυβερνητική προπαγάνδα’’ τις διαρροές περί εμπλοκής ξένων αρχών (αρμενικών ουκρανικών και κινεζικών) στο αίτημα για παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και ζητά να προσέλθουν την επόμενη εβδομάδα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, οι αρμόδιοι Υπουργοί, καθώς και οι τέως και νυν Διοικητές της ΕΥΠ κ Κοντολέων και Δεμίρης αντίστοιχα.

“Αυτονόητη” χαρακτηρίζει τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε σήμερα. Μιλά για θεσμική εκτροπή και ζητά την παραίτηση του πρωθυπουργού. Δηλώσεις On camera για το ζήτημα αναμένεται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, σε περίπου μια ώρα.

‘’ Η θέση της Κυβέρνησης, είναι ξεκάθαρα υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης…. Οι απαντήσεις θα δοθούν με το δέοντα τρόπο και ήδη έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση των συνεπειών του λανθασμένου χειρισμού που επιδείχθηκε’’ απαντά με γραπτή ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ. Αναφορικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, στην ίδια ανακοίνωση η κυβερνώσα παράταξη σχολιάζει ότι ‘’οι πολίτες διαθέτουν θεσμική μνήμη και θυμούνται ότι ακόμη και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να στηρίζει υπουργούς της κυβέρνησης του οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος.

‘’ ‘Οργανα της ελληνικής και ελληνοκυπριακής προπαγάνδας’’ χαρακτήρισε ο Τούρκος Πρόεδρος Γαλλία και Γερμανία, καθώς όπως υποστήριξε ερωτηθείς από δημοσιογράφους ‘’ Παρίσι και Βερολίνο επικρίνουν την Άγκυρα με ανακριβείς εκτιμήσεις ενώ συγχωρούν τα βήματα της Ελλάδας που αγνοεί το διεθνές δίκαιο’’. ’’ Η θέση της Τουρκίας για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Ευρώπης είναι προφανής’’ συμπλήρωσε ο Ταγίπ Ερντογάν σημειώνοντας ότι ‘’η χώρα του επέδειξε για άλλη μια φορά, πρωτοποριακό ρόλο στη λύση της παγκόσμιας κρίσης σιτηρών’’

Νέα όξυνση στις Ελληνορωσικές σχέσεις, με αφορμή την έκδοση του Ρώσου προγραμματιστή Αλεξάντρ Βίνικ στις ΗΠΑ , με το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών να κάνει λόγο για παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης. «Είμαστε εξοργισμένοι με τις μη φιλικές ενέργειες των Αρχών της Ελλάδας, υπό την πίεση των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν εξαπολύσει πραγματικό κυνήγι Ρώσων πολιτών σε τρίτες χώρες με επινοημένες προφάσεις’’ αναφέρει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα. Σε ανάρτησή της στην επίσημη σελίδα του Υπουργείου, η Ζαχάροβα σημειώνει ότι ‘’Κατά παράβαση του άρθρου 36 της Σύμβασης της Βιέννης του 1963 για τις Προξενικές Σχέσεις, δεν επετράπη σε προξενικούς υπαλλήλους, δικηγόρο και μεταφραστή να συναντήσουν τον Ρώσο πολίτη, ενώ υποστηρίζει ότι αγνοήθηκαν πλήρως τα επανειλημμένα από το 2017 αιτήματα των ρωσικών υπηρεσιών για έκδοση στου Βίνικ στη Ρωσία’’.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Άγιο Όρος, σε αγροτοδασική έκταση ανάμεσα στις Μονές Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου. Επιχειρούν 33 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, δύο μονάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Προθεσμία για το πρωί της Δευτέρας προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή, έλαβε ο 20χρονος Πακιστανός, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε, προφορικά στους αστυνομικούς, τη δολοφονία της 17χρονης Νικολέττας στο Περιστέρι. Ο καθ ομολογία δράστης οδηγήθηκε νωρίτερα στον εισαγγελέα, μετά τη σύλληψή του στα Σκόπια, χθες το απόγευμα.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα στα δυτικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα