back to top
15.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

15.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μανόλης Καλαμπόκας στον Αθήνα 9.84: «Έτοιμος ο Δήμος Αθηναίων για το άνοιγμα των 380 σχολικών μονάδων. Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα με μάσκες, καθαριότητα και απολυμάνσεις»

Διαβάστε επίσης

«Ο Δήμος Αθηναίων είναι έτοιμος να υποστηρίξει την ασφαλή λειτουργία των 380 σχολικών μονάδων στην περιφέρειά του και έχει ήδη λάβει όλα τα μέτρα» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Παιδείας του Δήμου Αθηναίων, Μανόλης Καλαμπόκας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη.

Ενόψει των ανακοινώσεων στις 4 το απόγευμα, για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, ο κ Καλαμπόκας ανέφερε πως «σε κάθε παιδί θα δοθούν 3 υφασμάτινες μάσκες, διότι ο δήμος Αθηναίων έχει προμηθευτεί όσες αναλογούν στα σχολεία της πρωτεύουσας, ενώ συνεχίζονται οι καθαρισμοί και οι απολυμάνσεις των χώρων».

Επιπροσθέτως διαβεβαίωσε ότι θα καλυφθούν όλες οι θέσεις στον τομέα καθαριότητας, λέγοντας ότι «στο Δήμο έχουν κατατεθεί περισσότερες από 1.000 αιτήσεις και μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν οι πίνακες με τους προσληφθέντες».

Για τον έλεγχο σε σχέση με τον COVID-19, είπε πως «ο δήμος Αθηναίων παρέχει αυτή τη δυνατότητα στο 5ο Δημοτικό Ιατρείο, όπου καθημερινά προσέρχονται 80 έως 100 άτομα.

Έχουμε φροντίσει και θα καλυφθούν όλες οι θέσεις που απαιτούνται για τη λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια. Είναι πρωτόγνωρο αυτό που ζούμε, αλλά έχουμε προσαρμοστεί με επιτυχία στις απαιτήσεις της κατάστασης. Δεν είχαμε κρούσμα μέχρι σήμερα στα σχολεία μας, αλλά είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε περιστατικό με οργάνωση και ψυχραιμία. Αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία που υπάρχει για το αν θα μπορέσουν να προσαρμοστούν στα μέτρα κυρίως τα μικρότερα παιδιά. Το Υπουργείο Παιδείας θα υλοποιήσει πρόγραμμα ενημερωτικών σεμιναρίων στα σχολεία, που θα βοηθήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Καλαμπόκας.

Ειδικότερα για τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων, υπογράμμισε πως έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις και θα καλυφθούν όλες οι ειδικότητες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. «Οι δημότες μας μπορούν να εξετάζονται δωρεάν ή να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους, ενώ λειτουργούμε και γραμμές υποστήριξης για τον κορονοϊό, την ενδοοικογενειακή βία, αλλά και γραμμή εργασιακής υποστήριξης.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα