back to top
24.4 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

24.4 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Νάντια Γιαννακοπούλου στον Αθήνα 9.84: “Η δικαιοσύνη λειτούργησε όπως έπρεπε να λειτουργήσει σε ένα κράτος δικαίου”

Διαβάστε επίσης

“Η δικαιοσύνη λειτούργησε όπως έπρεπε να λειτουργήσει σε ένα κράτος δικαίου” τόνισε η βουλευτής Δυτικού Τομέα του ΚΙΝΑΛ και υπεύθυνη του Τομέα Δικαιοσύνης του κόμματος Νάντια Γιαννακοπούλου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Αλεξάνδρα Βουδούρη.

Αναφερόμενη στο νέο Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν από τις εκλογές του 2019, η κ. Γιαννακοπούλου επισήμανε ότι “θα έπρεπε να υπήρχε μεγαλύτερη σκέψη στο συγκεκριμένο άρθρο. Για να διορθωθεί αυτό το λάθος, η αβλεψία, εμείς ως ΚΙΝΑΛ, έχουμε καταθέσει μια τροπολογία, με βάση την οποία δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στις εκλογές άνθρωποι ή πολιτικά κόμματα που έχουν καταδικαστεί για τέτοιου είδους αδικήματα” και πρόσθεσε :

“Όλη αυτή η βιασύνη του ΣΥΡΙΖΑ δύο ημέρες πριν κλείσει η βουλή δεν μπορεί να εξηγηθεί επαρκώς. Είναι ξεκάθαρο ότι προσέφερε μια πολύ μεγάλη διευκόλυνση, σε τέτοιου είδους καταστάσεις όπως είναι η δίκη της Χρυσής Αυγής”.

Η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ συμφώνησε με την παρέμβαση-άρθρο του πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι επί της ουσίας το ζήτημα των εκλογικών δικαιωμάτων αποτελεί αντικείμενο του εκλογικού νόμου και όχι του Ποινικού Κώδικα. Όπως είπε χαρακτηριστικά: “έχει απόλυτο δίκιο ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και έγκριτος Συνταγματολόγος. Αυτά είναι ζητήματα, τα οποία λύνονται μέσω του εκλογικού νόμου”. Και εξήγησε “αν έστω και για μια ημέρα ισχύσει ευμενέστερος ποινικός νόμος τότε – και με βάση το Σύνταγμα της χώρας μας – δεν μπορεί να ισχύσει ο δυσμενέστερος για οποιονδήποτε κατηγορούμενο”.

Χαρακτήρισε παραφωνία το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Αυγή” λέγοντας ότι ” αντί να ενώσει διχάζει. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στον δημόσιο μας λόγο . Όχι ακρότητες, όπως αυτό το απαράδεκτο πρωτοσέλιδο. Μπορεί να τελειώσαμε με τη Χρυσή Αυγή, αλλά το τέρας του φασισμού είναι εδώ” κατέληξε η βουλευτής Δυτικού Τομέα του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα