back to top
16.5 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροχές, καταιγίδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας – Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Διαβάστε επίσης

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στις θάλασσες του Ιονίου, έχουν αναγκάσει τα πλοία της γραμμής να δεσουν στα λιμάνια. Ειδικότερα, λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν εκτελέστηκαν τα δρομολόγια από Κυλλήνη για Πόρο Κεφαλονιάς στις 06:00, από Πόρο για Κυλλήνη στις 08:00, από Ζάκυνθο για Κυλλήνη στις 07:00 και δεν θα γίνει το δρομολόγιο από Κυλλήνη για Ζάκυνθο στις 09:00.

Λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο νησί της Ιθάκης,αποφασίστηκε από την Δημοτική Αρχή του νησιού, ότι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, ΠΙΚΠΑ θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα.

Σήμερα, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, άστατος αναμένεται ο καιρός στα δυτικά, με παροδικές  βροχές και κυρίως στα νότια μεμονωμένες  καταιγίδες

Στην υπόλοιπη χώρα βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές, ημιορεινές καθώς και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 7 με 9 στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες που γρήγορα θα σταματήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά και πρόσκαιρα στα βόρεια ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 01 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά όπου υπάρχει πιθανότητα για χιονόνερο ή πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα