back to top
23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γ. Χειλάς: Το μυστικό κρύβεται στην ταχύτητα των εμβολιασμών, από Σεπτέμβριο θα είμαστε στην κανονικότητα

Διαβάστε επίσης

 

«Η κατάσταση που ζούμε τώρα οφείλεται κυρίως στην ενδοοικογενειακή διασπορά», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στις Ελευθερία Κουμάντου και Ελεωνόρα Ορφανίδου, ο Γιώργος Χειλάς, Πνευμονολόγος, επιμελητής Α στο Σωτηρία. Εκτίμησε ότι από τα μέσα Μαϊου η εικόνα δεν θα έχει καμία σχέση με το σήμερα και από τον Σεπτέμβριο θα επανέλθουμε στην κανονικότητα.

«Η κατάσταση που ζούμε τώρα οφείλεται κυρίως στην ενδοοικογενειακή διασπορά. Εγώ πιστεύω ότι από τα μέσα Μαϊου στην πατρίδα μας, η εικόνα δεν θα έχει καμία σχέση με σήμερα, το καλοκαίρι θα είμαστε  πολύ κοντά στην κανονικότητα, ενώ από Σεπτέμβριο θα είμαστε στην κανονικότητα».

Σχολίασε πως «η Ευρώπη δεν έχει διαχειριστεί το θέμα των εμβολίων με μεγάλη επιτυχία. Εμείς όμως ως χώρα έχουμε πάει πολύ καλά και εάν είχαμε παραπάνω εμβόλια θα είχαμε πάει ακόμα καλύτερα. ‘Ολο το μυστικό κρύβεται στην ταχύτητα των εμβολιασμών».

‘Οσον αφορά στο πειραματικό μοντέλο του εμβολίου της Pfizer  τόνισε ότι «είναι ασφαλές για όλα τα στελέχη. Αν ο ιός δεν κάνει μια ακραία μεταλλαγή, τότε  με τους εμβολιασμούς θα φθίνει και η πορεία του».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα