back to top
17.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

17.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Τη Δευτέρα 19 Απριλίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ανακοίνωσε χθες ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Από την προσεχή Παρασκευή 16 Απριλίου και σταδιακά έως τη Δευτέρα, 19 Απριλίου, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους πολίτες από 18 έως 59 ετών ,με υποκείμενα νοσήματα.

Την Τετάρτη 21 Απριλίου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί αλλά και η ηλικιακή ομάδα 55 έως 59 ετών .

Το Σάββατο 24 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 50 έως 54 ετών.

Οριακή άνοδο σημείωσε χθες ο αριθμός των διασωληνωμένων ,καθώς μάχη για τη ζωή τους δίνουν 781(ένας) ασθενείς ,ενώ 76 άνθρωποι κατέληξαν.

716 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική ,από τα 1.606 συνολικά που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. 218 νέες μολύνσεις καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη .

 

Στο τέλος της εβδομάδας δωρεάν self tests από τα φαρμακεία, για όσους εργάζονται σε λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές, χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και Δικαιοσύνη, προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

 

Για «άγνοια» σχετικά με τον «εμβολιασμό, τα self tets και την αξιοκρατία» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο Παιδείας σε σχετική ανακοίνωση, ως απάντηση στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα,ότι «τα σχολεία άνοιξαν, όπως έκλεισαν» κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ.

“Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να “εξάρει” και όχι να “παραγνωρίζει” το γεγονός, πως με τα self tests βρέθηκαν περισσότερα από 600 δυνητικά θετικά δείγματα, περιορίζοντας τη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα” προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι πολίτες οφείλουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας, αλλά δεν μπορεί να επιχειρεί η Κυβέρνηση να καλύψει τα λάθη και τις παλινωδίες της,με τις θεωρίες της «ατομικής ευθύνης», τόνισε η Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο της ψηφιακής περιοδείας του ΚΙΝΑΛ στη Λάρισα.

Άμεσα επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, εμβολιασμούς των καθηγητών, άμεση οργάνωση της αραίωσης των τμημάτων και τη μη διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια φέτος, ζήτησε ο γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο ,με το οποίο αίρονται οι περιορισμοί για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των εκλογέων του εξωτερικού. Το νομοσχέδιο, που έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να ισχύσει απαιτείται να λάβει τη θετική ψήφο των 2/3 του συνόλου των βουλευτών.

Τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής αξιολόγησης των υποψηφίων για τις θέσεις του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Επανήλθε από χθες στην Αθήνα, το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, η ελεγχόμενη στάθμευση ισχύει στις θέσεις επισκεπτών τις εργάσιμες ημέρες από τις 9:00 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και το Σάββατο έως τις 4 το απόγευμα.

Στις θέσεις των κατοίκων και στις ειδικές θέσεις το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης ισχύει όλο το 24ωρο και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, χωρίς χρονικό περιορισμό για όλες τις ημέρες και ώρες.

 

Προειδοποιήσεις προς πάσα κατεύθυνση -και για πρώτη φορά ανοιχτά προς την Τουρκία- εξαπολύει η Ρωσία ενόσω εντείνονται οι φόβοι ανάφλεξης στην ανατολική Ουκρανία.

«Μην ενθαρρύνετε στρατιωτικά το Κίεβο» διαμηνύει η Μόσχα διά του Σεργκέι Λαβρόφ προς τον Ταγίπ Ερντογάν, και εμπράκτως «χτυπά» την Άγκυρα στον τουρισμό με διακοπή των πτήσεων προς την Τουρκία για ενάμιση μήνα -χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού.

ΚΑΙΡΟΣ
Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες μέχρι το μεσημέρι, αναμένονται σήμερα στην Αττική. Αίθριος ο καιρός από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου

14 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα