back to top
17.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

17.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ερώτηση 49 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τις ενέργειες της κυβέρνηση για την Αγία Σοφία

Διαβάστε επίσης

Τις ενέργειες της κυβέρνησης μέχρι σήμερα αναφορικά με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε μουσουλμανικό τέμενος κατά παράβαση των διατάξεων της Σύμβασης Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO (1972) ζητούν να πληροφορηθούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραπέμπουν σε δήλωση του Νίκου Δένδια στις 22 Ιουλίου 2020, όπου παρουσία της κ. Μενδώνη και της αντιπροσώπου μας στην UNESCO, είχε δεσμευθεί για ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και υιοθέτηση συγκεκριμένου χάρτη ενεργειών «οι οποίες θα κατατείνουν στην αποτελεσματική προστασία του υπεραιωνόβιου αυτού μνημείου».

«Έχουν παρέλθει εννέα μήνες χωρίς να ανακοινωθεί καμιά σχετική ενέργεια από την πλευρά της Κυβέρνησης και χωρίς να «υιοθετηθεί ο συγκεκριμένος χάρτης ενεργειών που θα υλοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα», επισημαίνουν οι βουλευτές και ζητούν να μάθουν ποιος είναι ο σχεδιασμός, εν όψει της προσεχούς 44ης συνόδου της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς και της 23ης Γενικής Συνέλευσης των κρατών- μελών της Σύμβασης που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Γενικής Διάσκεψης της UNESCO.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα