back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έλλη Πασπαλά: Υπήρξε μια “δυναστεία” και χρειάστηκε θάρρος από τις γυναίκες για να γράψουν τραγούδια

Διαβάστε επίσης

Και φτάνουμε, αισίως, στη δέκατη στη σειρά Συναυλία στο Ραδιόφωνο του Αθήνα 9.84, την προσεχή Κυριακή 20 Ιουνίου στις 9μμ που αυτή τη φορά έχει…άρωμα γυναίκας.

Ένα μουσικό ταξίδι αφιερωμένο στις γυναίκες τραγουδοποιούς που κατόρθωσαν να κάνουν ένα βήμα μπροστά βάζοντας τη δική τους ξεχωριστή πινελιά στη δισκογραφία, στις συναυλίες αλλά και στη ζωή μας ολόκληρη με τραγούδια που συνοδεύουν διαφορετικές και ξεχωριστές στιγμές μας. Τραγούδια γεμάτα συναισθήματα, έρωτα, μοναξιά, συγκίνηση, αγωνία και δυναμισμό.

«Είναι τραγούδια που έχουν ένα δυναμισμό κι ένα θάρρος, γιατί γράφτηκαν σε κατάσταση “ανδροκρατούμενης” τραγουδοποιίας. Υπήρξε μια “δυναστεία” και χρειάστηκε θάρρος από αυτές τις γυναίκες για να γράψουν τραγούδια», είπε η ερμηνεύτρια Έλλη Πασπαλά μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Όπως η ίδια ανέφερε η εν λόγω συναυλία αποτέλεσε την αφορμή να μπει στον πολύ όμορφο κόσμο των γυναικών, που δεν είναι, όμως, μόνο για γυναίκες αλλά απευθύνεται σε όλους.
Παράλληλα, τόνισε ότι η συμμετοχή της στη Συναυλία στο Ραδιόφωνο του Αθήνα 9.84, αποτέλεσε για εκείνη το ερέθισμα για να βγει από το ”καβούκι” της και να συναντηθεί με εξαιρετικούς συναδέλφους και φίλους της.

«Έψαξα πολύ και κατέληξα σε δεκαεπτά τραγούδια γυναικών της γενιάς μου, λίγο μεγαλύτερες και λίγο νεότερες. Τραγούδια της Αρλέτας, της Ελένης Βιτάλη, της Νένας Βενετσάνου, της Αφροδίτης Μάνου, της Λένας Πλάτωνος, της Σαβίνας Γιαννάτου, της Μελίνας Τανάγρη της Μαρίζας Κωχ αλλά και της Μόνικα», ανέφερε σχετικά με το περιεχόμενο της συναυλίας, υποσχόμενη μια πολύ όμορφη μουσική βραδιά σε όσους την παρακολουθήσουν.

Τέλος, σχετικά με τα επαγγελματικά της σχέδιά της για το καλοκαίρι μας καλεί να περάσουμε ένα βράδυ μαζί της στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, στις 21 Ιουλίου : «Νιώθω σαν να έχω καλέσει φίλους στον κήπο μου για να περάσουμε καλά και να τραγουδήσουμε».

* Η κυριακάτικη συναυλία του Αθήνα 9.84, θα μεταδοθεί από τη συχνότητα του σταθμού 98,3 και ταυτόχρονα θα μεταδίδεται με εικόνα στο κανάλι του Αθήνα 9,84 στο  YouTube αλλά και στο site.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα