back to top
24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Με μέτρα σε βάθος 5ετίας, η ενίσχυση πυρόπληκτων επαγγελματιών, που στηρίζονταν στο δάσος

Διαβάστε επίσης

 

Για τα οξυμένα προβλήματα των επιχειρήσεων και της κοινωνίας από τις πυρκαγιές και το τέταρτο κύμα πανδημίας του κορονοϊού, μίλησε στον Αθήνα 984, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Σε συνέντευξη στον Γιάννη Λαυράνο είπε πως «θα υπάρξουν μέτρα μακράς πνοής σε βάθος 3ετίας – 5 ετίας, με στόχο την ενίσχυση των επαγγελματιών, που στηρίζονταν στο δάσος. Ήταν δέσμευση του πρωθυπουργού μετά τη συνάντησή μας.
Στις 8 Σεπτεμβρίου θα γίνει σύσκεψη φορέων στο Μαντούδι όπου θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης – και μέσω φορολογικών ελαφρύνσεων και διαγραφής επιστρεπτέων προκαταβολών- για τους επαγγελματίες σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές.»

Επισήμανε την ανάγκη να βρεθούν θέσεις εργασίες και να γίνουν άμεσα τα απαιτούμενα έργα αναδάσωσης και αντιμετώπισης πλημμυρών, προκειμένου να αποτραπούν νέες καταστροφές, αλλά και να απασχοληθούν σε αυτά, όπως και σε όλα τα προγράμματα αποκατάστασης, κάτοικοι που έχασαν περιουσία και δουλειές.
«Οι ρητινοσυλλέκτες βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς ξέρουν ότι δε πρόκειται να έχουν εισόδημα από το δάσος, παρά μόνο μετά την πάροδο τουλάχιστον 20ετίας…
«Έχουμε μιλήσει και με τον κ. Μπένο, έχουμε πολύ καλή συνεργασία» ανέφερε ο κ Χατζηθεοδοσίου.

Απηύθυνε έκκληση να πειστούν όλοι να εμβολιαστούν, υπογραμμίζοντας την ανάγκη επιβίωση της οικονομίας, πέραν των θεμάτων υγείας. «Φαίνεται ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα φτάσει σε σημεία ρεκόρ. Πρέπει να υπάρχει μία διαχείριση προστασίας υγείας και οικονομίας…
…Ένα νέο λοκντάουν θα ήταν καταστροφικό με ό,τι συνεπάγεται και για τη μείωση της κατανάλωσης. Είναι φανερό ότι δεν θα υπάρξει νέο λοκντάουν στις επιχειρήσεις, αλλά θα υπάρξει για τους μη εμβολιασμένους. Δε θέλουμε να υποχρεώσουμε κάποιον να εμβολιαστεί, όμως πρέπει να πειστεί.»
Είπε πως «το 90% επαγγελματιών και εργαζομένων έχουν εμβολιαστεί» ενώ εκτίμησε ότι «στην εστίαση και τον τουρισμό θα οδηγηθούμε στην υποχρεωτικότητα, με περίεργο τρόπο».

Για τους ελέγχους τόνισε ότι «δεν είμαστε εμείς αστυνομικοί να λύσουμε το πρόβλημα. Οι επιχειρηματίες επιβαρύνονται με το σημαντικό οικονομικό κόστος των ελέγχων και δεν το βγάζουν από κάπου αλλού. Λέμε ΝΑΙ στα μέτρα, αλλά δεν μπορούμε να αναλάβουμε το κόστος του ελέγχου.
Θα μας απασχολήσουν με την αλλαγή του καιρού και οι εσωτερικοί χώροι. Οι επιχειρήσεις εστίασης στα αστικά κέντρα σε ποσοστό άνω του 50% δεν διαθέτουν ανοιχτούς χώρους.»

Μεταξύ άλλων, εκτίμησε πως «οδηγούμαστε σταδιακά στη λογική να γίνονται δεκτοί μόνον όσοι έχουν εμβολιαστεί.» προβλέποντας αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε επιχειρηματίες και πελάτες, ενώ συνέστησε σύνεση σε κάθε κατεύθυνση διαχείρισης του θέματος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα