back to top
22.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Λ. Νικολακοπούλου: Η απουσία του Μίκη Θεοδωράκη από αύριο θα είναι πολύ μεγαλύτερη

Διαβάστε επίσης

Για την απλότητα του Μίκη Θεοδωράκη ως ανθρώπου και ταυτόχρονα για το μεγαλείο του έργου και της ψυχής του, μίλησε η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου, στον Αθήνα 9.84 και στην Έλενα Χατζηιωάννου.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης υπήρξε ένα τεράστιο μέγεθος και ταυτόχρονα ήταν πολύ ανθρώπινος. Γνωρίζοντάς τον, κατάλαβα τι σημαίνει να είσαι σπουδαίος. Είχε λαμπερή μνήμη και ελαφρότητα στην καρδιά του παρόλο που είχε περάσει τόσα πολλά. Είχε μέσα του έναν κόσμο δικό του που τον παρηγορούσε μέχρι το βαρύ γήρας.

Το μυστικό του ήταν ότι ονειρευόταν πολύ δυνατά. Δεν υπήρχε κάτι που να τον εμποδίσει από το να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Τον διέκρινε μια μεγάλη ψυχική δύναμη και το πάθος για όλα αυτά που πίστευε, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη. Είχε κάτι το ιδιαίτερο. Δεν μπορούσες να τον υπολογίσεις σαν κανονικό μέτρο ανθρώπου».

Η κ. Νικολακοπούλου, ανέφερε ότι έχει στην κατοχή της κάποια ανέκδοτα έργα του Μίκη Θεοδωράκη τα οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, μόλις εκείνος τα μελοποιούσε της τα παρέδιδε.

«Με τίμησε με την εμπιστοσύνη του. Μέσω του Μανώλη Μητσιά τα λόγια μου έφτασαν στα χέρια του», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, περιέγραψε με συγκίνηση τα συναισθήματά της για το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη.

«Η ψυχή του μας αποχαιρετά στολισμένη με όλα τα χρώματα και το φως αυτής της πλούσιας ζωής και όλου του έργου που μας χάρισε. Είναι σαν να έχει ανοίξει ξανά ένα παράθυρο στην ανθρωπιά μας. Η εικόνα της σορού του να βγαίνει από το σπίτι που κάποτε με καρδιοχτύπι ανεβαίναμε όσοι πηγαίναμε να τον δούμε, είναι η εικόνα μιας παλιάς Ελλάδας. Είναι σαν να μας άνοιξε ένα παράθυρο ζωής».

Και πρόσθεσε: «Αυτό που κυριαρχεί μέσα στην καρδιά μας σήμερα είναι από τη μια να βουβαθούμε από την άλλη να πούμε ένα μεγάλο ”ευχαριστώ” σε αυτόν τον άνθρωπο διότι αν μάθαμε γράμματα και αν αξιωθήκαμε να καταλάβουμε το ρόλο του τραγουδιού στην κοινωνία, το καταφέραμε σίγουρα και από εκείνον. Η ευγνωμοσύνη όλων μας, οι ευχαριστίες και η σκέψη μας θα τον συντροφεύουν στο ταξίδι του. Είμαι σίγουρη ότι από αύριο η απουσία του θα είναι πολύ μεγαλύτερη».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα