back to top
19.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Αμυράς για τον κλιματικό νόμο: Στόχος η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και η επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας ως το 2050

Διαβάστε επίσης

Για τον κλιματικό νόμο, τους στόχους και τις αλλαγές που θα φέρει, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς.

Χαρακτήρισε τον κλιματικό νόμο «φιλόδοξο και προσγειωμένο» που στόχο έχει «μέχρι το 2050 να έχουμε φτάσει σε κλιματική ουδετερότητα».

Παρουσιάζοντας τους τους τρείς βασικούς άξονες στους οποίους κινείται το υπουργείο περιβάλλοντος, ο κ Αμυράς τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο πρώτος πυλώνας του σχεδίου αφορά στο εθνικό σχέδιο αναδασώσεων. Ξεκινάμε τον άλλο μήνα αναδασώσεις, θα φυτέψουμε 20 εκατομμύρια δέντρα για την ενίσχυση των δασών, τα δέντρα αυτά θα είναι πυράντοχα»

Ο δεύτερος τα μέτρα για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης που επιδίωξη έχει «από το 2025 να κυκλοφορούν υποχρεωτικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μόνο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και το 2023 να είναι ηλεκτροκίνητα το 1/4 των αυτοκινήτων εταιρικής χρήσης. Ήδη μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, έχουν γίνει 1500 αιτήσεις μέχρι τις 12 Νοεμβρίου για αντικατάσταση αυτοκινήτων επαγγελματικής χρήσης. Θέλουμε η ηλεκτροκίνηση να μπει στην καθημερινότητά μας».

Ο τρίτος αφορά στα μέτρα που θα ληφθούν για τα τα κτίρια: «από το 2023 θα απαγορεύεται η εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου θέρμανσης. Οι υπάρχοντες θα αντικατασταθούν και θα δώσουμε κίνητρα γι’ αυτό. Στα επαγγελματικά κτίρια από 1-1-2023 θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά συστήματα. Αυτά είναι τα πρώτα και βασικά. Το 2030 και μετά δε θα επιτρέπεται η χρήση των καυστήρων πετρελαίου».

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα