back to top
23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Να γίνει ξανά η παράταξή μας πρωταγωνιστής των εξελίξεων

Διαβάστε επίσης

Θα εκπροσωπώ την παράταξή μου όπως εκπροσωπήθηκαν και άλλα κόμματα  στο παρελθόν που ο αρχηγός τους δεν ήταν βουλευτής. Το ΠΑΣΟΚ δε θα γίνει ένα κλειστό κλαμπ κάποιων που είναι εκλεγμένοι στη Βουλή. Είναι μία ανοιχτή παράταξη. Ο καθένας δικαιούται να βάλει υποψηφιότητα»  δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στον Νίκος Καρούτζο  ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας σχετικά με το πως θα μπορέσει από την Ευρωβουλή να ηγηθεί τις κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ.

«Δεν είναι πρωτοφανές. 17 αρχηγούς κομμάτων είχε την τελευταία περίοδο το Ευρωκοινοβούλιο» υπογράμμισε.
 Ισχυρό ΚΙΝΑΛ 
«Το κρίσιμο της επόμενης Κυριακής ανέφερε ο κ Ανδρουλάκης είναι «το  ποιος θα ξανακάνει το κόμμα, κόμμα ισχυρό για να το τιμήσει ο ελληνικός λαός στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Πρέπει να χτιστεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό που θα κάνει ξανά την παράταξή μας πρωταγωνιστή των εξελίξεων»
 Πολιτικό στίγμα
«Εκφράζω την ανανέωση και όχι μόνο  την ηλικιακή, αλλά και την πολιτική. Δεν ήμουν ποτέ φορέας του πελατειακού κράτους.  Η στάση μου είναι συνεπής. Αυτά που έλεγα πάντα , αυτά λέω. Μπορώ να διασφαλίσω την ενότητα καλύτερα από τους άλλους. Για να μεγαλώσει η παράταξη μας δεν μπορεί να ετεροπροσδιορίζεται από τη δεξιά και το ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να έχει καθαρό πολιτική στίγμα να οδηγήσει τους πολίτες να μας επιλέξουνε ως την πραγματική αντιπολίτευση στη ΝΔ».
ΚΙΝΑΛ και η επόμενη ημέρα των βουλευτικών εκλογών
«Αν στις εκλογές έχουμε ένα χαμηλό ποσοστό δεν πρόκειται να μπούμε σε καμία συζήτηση για συγκυβέρνηση. Αν πάρουμε μεγάλο ποσοστό, διψήφιο ισχυρό, τότε θα ξεκινήσουμε μία προσπάθεια προγραμματική . Δεν πρόκειται να μπω σε κυβέρνηση για να τακτοποιηθούν κάποιοι σε Υπουργικές θέσεις.  Μόνο με ένα ισχυρό ποσοστό που θα μπορούμε να επιβάλουμε αξιακά τις θέσεις μας. Ένα μικρό ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει σε τέτοια συζήτηση . Ο λαός καθοδηγεί τις εξελίξεις κι εγώ δεσμεύομαι ότι οι αποφάσεις μας θα είναι αξιακές. Δεν υπάρχει εμπόριο εξουσίας σε καμία των περιπτώσεων».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα