back to top
24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τ. Βέρρος: Περιορισμένες οι ζημιές από τον σεισμό στη δυτική Λέσβο – Άμεσα η καταγραφή τους

Διαβάστε επίσης

Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι για τους σεισμούς σε  Κρήτη και Λέσβο που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους.

Τα τελευταία 24ωρα στο χορό των σεισμικών δονήσεων μπήκε και το Λασίθι, όπου νωρίτερα καταγράφηκε νέα δόνηση μεγέθους 3,8 Ρίχτερ.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο εντοπίζεται 38 χλμ βόρεια ΒΑ της Νεάπολης ενώ το εστιακό βάθος στα 13,8 χιλιόμετρα.
Λίγα λεπτά νωρίτερα, είχε προηγηθεί μία μικρότερη δόνηση, της τάξης των 2,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι και στη δυτική Λέσβο, όπου στελέχη των αρμοδίων υπηρεσιών θα αρχίσουν από σήμερα την καταγραφή των ζημιών.

«Γύρω στα 70 με 80 σπίτια έχουν ρωγμές στην τοιχοποιία. Πέντε δημοτικά κτήρια, ισάριθμα καταστήματα και 4 εκκλησίες υπέστησαν ζημιές, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν καταρρεύσεις ή τραυματισμοί…Θα το αντιμετωπίσουμε. Οι δονήσεις δεν ήταν ιδιαίτερα δυνατές», δήλωσε ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος μιλώντας στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Αποστολίδη.

Υπογράμμισε την ανάγκη να ελεγχθούν και αρκετά σπίτια που είναι κλειστά, διότι απουσιάζουν οι ιδιοκτήτες τους, ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση να δοθεί λύση στα προβλήματα των περιοχών Βρίσας – Βατερών από τις φυσικές καταστροφές και τις πυρκαγιές των προηγούμενων χρόνων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα