back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Σ. Κελέτσης: Ακόμη και οι σταθμοί που είχαν παραδοθεί δεν λειτουργούσαν γιατί δεν υπήρχε συμβατότητα στα συστήματα με τις προδιαγραφές

Διαβάστε επίσης

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μεταφέρθηκε η πολιτική κόντρα για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς τρεις πρώην υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (2013-15), Χρήστος Σπίρτζης (2015 – 19), Κώστας Αχ. Καραμανλής (2019 – 2023) και ο νυν Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος έχει αναλάβει αρμοδιότητες του υπουργείου Μεταφορών τοποθετήθηκαν για την επίμαχη σύμβαση 717 που αφορά το σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης και για τις παθογένειες του σιδηροδρομικού δικτύου.

Στην πολιτική αντιπαράθεση που έχει ανακύψει για το θέμα της τηλεδιοίκησης και της επίμαχης σύμβασης 717, αναφέρθηκε, μιλώντας  στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, ο Σταύρος Κελέτσης βουλευτής ‘Εβρου ΝΔ, αναπληρωτής γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας και μέλος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Από τη συνεδρίαση βγήκε ένα συγκεκριμένο συμπέρασμα. Αυτή η περιβόητη σύμβαση 717 ξεκίνησε το ’14 επί υπουργίας Χρυσοχοΐδη και το ’15, μετά την αλλαγή της κυβέρνησης και την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να υλοποιείται. Η πρώτη και μοναδική παράδοση έργου που έγινε ήταν το ’16 και από τότε δεν υπήρξε καμία άλλη παράδοση έργου. Αυτό που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το ’19 ήταν μόλις το 18% της λειτουργικότητας του έργου. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για 72% μιλά για το θέμα της χρηματοδότησης – ακόμη και οι σταθμοί που είχαν παραδοθεί δεν λειτουργούσαν γιατί δεν υπήρχε συμβατότητα στα συστήματα με τις προδιαγραφές», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κελέτσης.

Σύμφωνα με το ιστορικό, όπως είπε ο κ. Κελέτσης, από το 2009 ως το 2014, που βγήκε η προκήρυξη, υπήρχαν αλλεπάλληλες συνεδριάσεις επιτροπών και προτάσεις από σχετικούς. Η υλοποίηση λοιπόν της συγκεκριμένης σύμβασης είναι από το 2014 και μετά.
«Απόρησα και εγώ γιατί χρειάστηκαν 5 ολόκληρα χρόνια διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων προκειμένου να καταλήξουμε στο τι θέλουμε”, ανέφερε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα